Папа Франциск: Вчімося ділитися з радістю

«Бог любить того, хто ділиться з радістю. Навчімося ділитися з великодушністю, без прив’язаності до матеріальних дібр», – з таким закликом у суботу, 19 липня 2014 р., Папа Франциск звернувся до вірних через свій обліковий запис у соціальній мережі Твіттер.

Святіший Отець неодноразово закликав до взаємоподілу, особливо в цей період кризи. Черговий заклик свого єпископа в інтерв’ю для Радіо Ватикану прокоментував монсеньйор Енріко Ферочі, директор Карітас Римської дієцезії:

«По-перше, Папа Франциск пригадує фундаментальну річ для нас, християн: якщо ми не любимо, то нам немає місця у Божому серці, тому що Бог є любов’ю. А це означає, що християнин, який бажає бути насправді близьким до Господа, мусить бути тим, хто віддається служінню та жертовності для інших, бо лише люблячи можна це осягнути. По-друге: вважаю, що Папа Франциск пригадує нам, що у важких хвилинах не повинно забракнути нашої уваги тим ближнім, які переживають великі проблеми», – зазначив монсеньйор Ферочі, додаючи, що більше, ніж матеріальної підтримки, багато людей сьогодні потребують просто уваги, тому що «стосунки, уважність до ближнього» є визначальними у бутті християнином, тобто, «не проходити повз, розплющити очі, щоб побачити, що трапляється із ближнім».

«Папа немовби каже нам, що для милосердної любові не існує вакацій», – зауважив журналіст, на що директор римської Карітас відповів: «Ми ніколи не зачиняємося, наші центри відкрити 365 днів на рік. І думаю, що це обов’язок, який лежить на нас. Насамперед, тому що вакації існують для тих, хто може собі на них дозволити». А тому, за його словами, ті, що не мають такої змоги, що змагаються зі щоденними труднощами, мають право відчути нашу християнську близькість. «І мені здається, – додав монсеньйор Ферочі, – своєрідний приклад нам подає сам Папа Франциск: те, що він нікуди не їде на літній відпочинок, є свідченням його бажання бути уважним і доступним для тих, хто матиме у цьому потребу».

Текст із сайту Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.