Папа Франциск про розпізнавання покликання

Подолати страх перед остаточними життєвими рішеннями закликав Папа Франциск молодь Римської дієцезії, яка бере участь в програмах розпізнавання покликання. Згідно із звичаєм, започаткованим попереднім Єпископом Риму Венедиктом XVI, у навечір’я свята верховних Апостолів Петра і Павла молодь збирається на молитву-чування у Ватиканських садах, під час якої відбувається зустріч зі Святішим Отцем.

Зустрічаючись у суботу, 28 червня 2014 р., ввечері з юнаками гроти Люрдської Пресвятої Богородиці, Папа поділився кількома думками про материнство Діви Марії та Церкви, а також звернув увагу на необхідність протистояти культурі тимчасовості. Її проявом є те, що людина готова приймати рішення лише на певний час та боїться остаточних рішень.

Святіший Отець поділився розповіддю одного єпископа про юнака, який казав: «Я би хотів стати священиком, але лише на десять років». «Ми боїмося остаточного, чи не так? Натомість, обираючи будь-яке покликання, зокрема, покликання до якогось стану – подружжя, богопосвяченого життя, священства – слід обирати в перспективі остаточного. Цьому протистоїть культура тимчасового, що є частиною культури, в якій ми змушені жити, але ми повинні її перемагати», – сказав Папа.

Зважаючи на місце проведення зустрічі, Наступник святого Петра звернув увагу на важливість Пресвятої Богородиці в нашому житті, зазначаючи, що Вона також супроводжує нас у прийнятті остаточних рішень, тому що «супроводжувала Свого Сина на шляху Його покликання, який був дуже важким і болючим». За словами Папи, християнин без Богородиці є сиротою, і таким він є також без Церкви. Християнин потребує цих двох матерів – Богородиці та Церкви. «Щоб перевірити правильність християнського покликання, потрібно запитати себе: В якому стані мої стосунки з цими матерями?», – зауважив Святіший Отець, закликавши юнаків ніколи не прямувати самотніми цим шляхом розпізнавання та успішно його подолати.

Текст із сайту Радіо Ватикану
Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.