Папа Франциск помолився Святу Месу з молодими єзуїтами

У суботу, 2 серпня 2014 р., Папа Франциск помолився Святу Месу разом з групою молодих Єзуїтів, що прибули до Риму для продовження свого формування. Молитовна зустріч відбулася з нагоди літургійного спомину святого П’єра Фавра, соратника засновника Товариства Ісусового, який припадав на 1 серпня. Пригадаємо, що минулого року Папа Франциск проголосив найближчого приятеля святого Ігнатія Лойоли та першого священика-єзуїта святим Католицької Церкви шляхом так званої рівнозначної канонізації.

Під час проповіді Святіший Отець відзначив, що святий П’єр Фавр відіграв вирішальну роль у перших кроках Товариства Ісусового, відзначаючись наставленням близькості та розпізнавання. Він міг, наприклад, закритися у фундаменталізмі, але обрав бути серед людей, шукаючи також тих, які віддалилися, керуючись духом розпізнавання.

Одним з учасників Євхаристійної молитви з Наступником святого Петра був єзуїтський студент Нікколо Мацца, який також брав участь у братній трапезі з Папою, коли той у четвер, 31 липня, відвідав осідок Генеральної Курії Ордену з нагоди літургійного спомину святого Ігнатія Лойоли. В інтерв’ю для Радіо Ватикану він зазначив, що «мати Папу єзуїта» для нього означає дуже багато: «Я особливо відчував його присутність, його слова, але також його стиль поведінки під час перебування з нами за столом чи під час сьогоднішньої Меси, як переконливе заохочення повертатися до того, що є найсуттєвішим, найавтентичнішим у харизмі Товариства Ісусового».

Текст із сайту Радіо Ватикану
Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.