Папа Франциск: Пізнати Спасителя – це найважливіше завдання у нашому житті

Щоб пізнати Ісуса Христа, не вистарчить вивчати про Нього, але необхідно молитися до Нього серцем, жити Ним і наслідувати Його. На цьому зосередив свою увагу Папа Франциск під час Святої Меси 16 травня 2014 року, яку він очолив в каплиці «Дому Святої Марти» у Ватикані. Проповідник ще раз заохотив вірних читати Святе Письмо, яке дуже часто в нашому домі вкрите порохом, оскільки дуже рідко беремо його до рук.

Коментуючи прочитаний під час Богослужіння євангельський уривок, в якому Христос стверджує, що Він є Дорогою, Істиною та Життям, Папа зазначив, що пізнати Спасителя є найважливішим завданням у нашому житті. Але, як ми можемо дійти до цього пізнання? Дехто міг би відповісти, що для пізнання Господа Ісуса необхідно досліджувати про Нього. І це правда, потрібно вивчати про нашого Спасителя, проте цього не досить. Святіший Отець наголосив, що самого дослідження, навчання про Христа не досить для того, щоб Його пізнати. Вже на початку життя Церкви були особи, що потрапляли в цю пастку. Тому, на зорі християнства й появлялися різні єресі, адже люди прагнули зрозуміти Ісуса виключно своїм людським розумом.

Далі Вселенський Архиєрей вказав на те, що існують троє дверей, переходячи через які, особа доходить до пізнання Ісуса Христа. Перші двері – це молитва. «Ви знаєте, що навчання без молитви ні на що не послужить. Великі теологи займаються богослов’ям на колінах», – наголосив Папа, додавши, що без молитви неможливо дійти до справжнього пізнання Ісуса Христа. Другими дверми є жити Ісусом. «Недостатньо лише молитви, потрібна радість від богослуслужіння. Жити Ісусом у Святих Таїнствах, бо саме в них Він дає нам життя, дає силу, дає поживу, дає підтримку, дає єдність, дає місію. Без життя Святими Таїнствами, не зможемо дійти до пізнання Ісуса», – вказав Папа Франциск. А третіми дверима є наслідування Спасителя. Слід взяти до рук Святе Письмо, заглибитись у те, що Ісус робив, чого навчав, яким було Його життя, що Він говорив і намагатись Його наслідувати.

«Ввійти через ці троє дверей, – мовив Святіший Отець, – означає ввійти у Таїнство Ісуса». А якщо ми здатні ввійти у Його Таїнство, то можемо Його пізнати. Не потрібно боятись ввійти у це Таїнство, бо тоді зможемо знайти шлях до правди і життя. На закінчення Єпископ Риму заохотив усіх призадуматись над тим, як у нашому житті з молитвою, з богослужінням та з наслідуванням Ісуса Христа. Він наголосив, що неабиякою допомогою на цьому шляху пізнання є Біблія. У ній ми зможемо знайти приклади, як наслідувати Ісуса Христа.

Текст із сайту Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.