Папа Франциск: Католицька радіостанція є найближчою проповідальницею

Участь Святішого Отця Франциска у ХХVІІІ Всесвітньому дні молоді, що відбувся у Ріо-де-Жанейро, включала не тільки офіційну програму, але й чимало несподіванок. Однією з них були відвідини архидієцезальної радіостанції «Radio Catedral FM», студії якої розміщені в приміщенні архикатедрального палацу, де у суботу 27 липня Папа Франциск мав зустріч з бразилійськми кардиналами та єпископами. Святіший Отець побував тут не тільки, щоб поблагословити працівників та нові студії, але приготував ще один сюрприз.

«Доброго дня, доброго вечора всім, хто мене слухає. Дякую вам за увагу і дякую працівникам радіо за люб’язність, що запросили мене до мікрофона». Тисячі радіослухачів не тільки в Ріо-де-Жанейро, але в численних інших дієцезіях несподівано почули голос Вселенського Архиєрея.

У прямому ефірі Святіший Отець наголосив, що у наш час католицька радіостанція є найближчою проповідальницею, з якої потрібно звіщати людські та релігійні цінності, а, перш усього, звіщати Ісуса Христа, нашого Господа. Папа підкреслив важливість католицьких радіостанцій та інших засобів комунікації, які повинні сприяти поширенню людянішої та солідарнішої культури, яка будується на християнських цінностях, за допомогою якої можемо протиставитись «культурі одноразовості», яка завжди залишає людей за бортом життя. Залишає дітей, молодь, похилих віком, всіх тих, які не є продуктивними. Солідарність, навпаки, включає всіх. Католицькі радіостанції трудяться саме для цього – для культури солідарності і для Євангелія.

Вселенський Архиєрей окремо наголосив на важливості сім’ї, не лише для нової євангелізації, але також і для виживання людства. За словами Папи, без існування сім’ї рискує не вижити культура людства. «Це може подобатись, або не подобатись, – підкреслив Святіший Отець, – але так воно».

Радіо Ватикану

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.