Напередодні Синоду єпископи УГКЦ звернулися до вірних у Канаді

«Цього року Синод Єпископів УГКЦ збирається у Вінніпезі (Канада), аби відзначити соту річницю прибуття до Канади першого єпископа для наших вірних – блаженного священномученика Микити (Будки). Готуючись до цієї події на канадській землі, хочемо краще пізнати життя нашої української громади в цій країні. Тому очікуємо на зустріч, молитву і спілкування з вірними УГКЦ, які живуть у Канаді, щоб запевнити їх у нашій молитві за них, нашій пошані й любові», – йдеться у Зверненні єпископів Української Греко-Католицької Церкви до вірних Канади.

«Коли блаженний Микита 1912 року приїхав до Канади, він побачив намагання наших людей влаштувати своє життя на теренах, де їх спіткало чимало труднощів і перешкод, – наголошують автори документа. – Ці люди добре знали традиції та звичаї рідного українського краю, а тут вони опинилися ніби в іншому світі». Як відзначають ієрархи УГКЦ, покладаючись на Бога, Владика Микита (Будка) із великою євангельською самопосвятою, у співпраці з духовенством, чернецтвом та активними мирянами, взявся за зміцнення  і розбудову українського церковного та громадського життя на теренах Канади. Завдяки його праці і праці його послідовників протягом останнього століття УГКЦ в Канаді чимало досягнула. «Наша Церква розвинулася в першу поза межами України митрополію. Вона виховала багато єпископів, священиків, ченців і черниць для нашої Церкви не лише в Канаді, а й у всьому світі. Велике число мирян досягли успіхів у канадському суспільстві як вчителі та юристи, лікарі та інженери, політичні діячі та військові посадовці», – йдеться в документі. Також єпископи висловили подяку вірним УГКЦ за «відданість і вірність Божій справі, яку наша Церква особливо відчула на зламі 80–90-х років минулого століття, коли після довгих десятиліть переслідувань Господь дарував їй і рідному народові свободу».

«Молимося, щоб цей Синод став нагодою до того, щоб п?дув Святого Духа наповнив нашу Церкву і був нашим керманичем у майбутнє», – читаємо наприкінці Звернення.

Пригадуємо, що Синод Єпископів УГКЦ відбудеться 9-15 вересня 2012 року і в ньому візьмуть участь владики з Канади, України, Західної Європи, Латинської Америки, Сполучених Штатів Америки та Австралії.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.