На зустрічі єпископів Східних Католицьких Церков Європи говоритимуть про євангелізацію культури та інкультурацію Євангелія

Представники чотирнадцяти Східних Католицьких Церков європейського континенту щороку відбувають зустрічі під еґідою Ради Єпископських Конференцій Європи. Цьогорічна зустріч, яка триватиме від 17 до 20 жовтня 2013 року, проходитиме у словацькому місті Кошице, яке цього року отримало статус «Культурної столиці Європи – 2013». І тема, яку розглядатимуть понад 30 владик Східних Католицьких Церков Європи, а також представники інших Східних Церков, зокрема маронітської, халдейської та вірменської, присвячена культурі: «Євангелізація культури – інкультурація Євангелія», і стосуватиметься різноманітних перспектив євангелізації світу культури у світлі 1150-річчя євангелізаційної місії святих Кирила і Методія у Великоморавській державі.

Серед доповідачів зустрічі – кардинал Йозеф Томко, вислужений Префект Конгрегації Євангелізації народів, архиєпископ Циріл Василь, Секретар Конгрегації для Східних Церков, Екзарх для католиків візантійського обряду в Греції владика Димітріос Салахас.

Як наголосив владика Мілан Хаутур, ЧНІ, єпарх Кошицький, єпископи східних обрядів обговорять виклики, які стоять перед Церквами, беручи до уваги власну церковну, літургічну та культурну дійсність з точки зору євангелізації сучасної культури, щоб Христову благовість любові та істини, яка залишається незмінною, змогла прийняти сучасна людина.

У зустрічі братиме участь кардинал Петер Ердьо, Архиєпископ Будапешта, що очолює Раду Єпископських Конференцій Європи, а також Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

Учасники відвідають виставку візантійського мистецтва при богословському факультеті в Кошице. Прес-конференція про зустріч єпископів Східних Католицьких Церков Європи передбачена на 19-те жовтня.

Зустріч завершиться 20 жовтня урочистою Святою Літургією, яку в Міхаловцях, в малій базиліці Святого Духа, очолить архиєпископ Циріл Василь.

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.