ЛьвівУГКЦ, можливо, ще цього року розпочне будівництво Центру теологічної освіти у Львові, повідомило швейцарське агентство APIC. Міжнародна доброчинна католицька організація «Церква в потребі» (AED) вже пообіцяла допомогу $ 4,5 млн. на це будівництво.

Львів

УГКЦ, можливо, ще цього року розпочне будівництво Центру теологічної освіти у Львові, повідомило швейцарське агентство APIC. Міжнародна доброчинна католицька організація «Церква в потребі» (AED) вже пообіцяла допомогу $ 4,5 млн. на це будівництво.

Центр складатиметься головним чином з семінарії, де будуть навчатися священики кількох єпархій, а також теологічного факультету і кількох освітніх відділів для українських католиків. За даними AED, це буде «Духовний центр вірних греко-католицької Церкви».

На Україні налічується 6 млн. католиків, що становить майже 10% населення. Приблизно 5 млн. з них — члени УГКЦ, і приблизно 1 млн. — католики латинського обряду. Приблизно один українець з двох належить до православної Церкви. На Західній Україні, під якою розуміється головним чином Галичина з митрополією у Львові (до 1918 р. — у складі Австрії), католики становлять більшість населення.

Від часу падіння комунізму AED вже надала допомогу українським католикам у розмірі майже 40 млн. доларів.

(З.Курдина, радіо «Воскресіння»)

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.