Глава УГКЦ закликав до молитви за Україну та її владу

«Те, що діється, не діється у якійсь порожнечі, а є в Божих руках. Цей факт вселяє надію, адже Господь бажає людині тільки добра. Але нам потрібно уповати на Божу поміч», – сказав сьогодні Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, аналізуючи сучасну політичну ситуацію в Україні. Нагодою для висловлення думки стала прес-конференція Глави УГКЦ у Митрополичих палатах Святоюрської гори, на якій було представлено журналістам Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до вірних та усіх людей доброї волі з приводу формування та діяльності нового складу органів державної влади в Україні.

«Розуміючи, що у цей нелегкий час народження демократії потрібно докласти всіх зусиль для пошуку розв’язку і його здійснення, хочемо застерегти вас від спокуси уповати лише на власні сили і думати, що це нам може вдатися без Божої допомоги», – з такою думкою звернулася УГКЦ до мирян та політиків.

Владики, члени Синоду написали окремі слова до представників державної влади, місцевої адміністрації та народу. Перших вони закликала відкинути дріб’язкові амбіції і вигоди та об’єднатися довкола інтересів України. Регіональні політики та чиновники, на думку УГКЦ, в цей нелегкий для держави момент повинні зробити усе, щоб наблизити місцеву владу до пересічного громадянина. Натомість народ повинен молитися за долю країни – такі акценти розставлено у зверненні.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, що можна очікувати від такого різнорідного парламенту загалом та створеної коаліції зокрема, Блаженніший Любомир сказав, що не вимагається і не очікується якихось сенсаційних вчинків, але щоденного сумлінного виконання своїх обов’язків. «Хто б де не був, до якої партії чи коаліції не належав, мусить роботи те, що вважає за необхідне, для добра загалу, а не окремих партій чи груп. Не правильним є думати, що ось тут є тільки всі добрі, а там – усі погані. Пізнаємо про якості політиків за їхніми ділами, за їхнім старанням сумлінно виконувати свої обов’язки для добра народу», – сказав щодо цього Глава УГКЦ.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.