Собор єднає усіх

З метою збору коштів для будівництва Патріаршого центру УГКЦ із собором у м. Києві буде проведено низку благодійних концертів під гаслом „Собор єднає усіх”. Про це для Прес-секретаріату Глави УГКЦ повідомила Мирослава Роздольська, ініціатор та координатор проведення концертів в Україні та закордоном. Перший благодійний концерт відбудеться 18 червня 2006 року в Івано-Франківську.

За повідомленням п. Мирослави, правлячий архієрей Івано-Франківської єпархії Преосвященний Владика Володимир (Війтишин) сам очолив організаційний комітет, у який увійшли, крім духовенства, керівники області та міста, начальники управлінь культури та освіти, редактори місцевих засобів масової інформації, відомі виконавці українських пісень, народні та заслужені артисти України тощо. Інформаційними спонсорами акції від самого початку стали: обласне телебачення „Галичина” (головний редактор Ольга Бабій), редакція радіо „Дзвони” (Марія Солодчук), Івано-Франківська державна телерадіомовна компанія (генеральний директор Роман Андріяшко). До них приєднуються і друковані ЗМІ.

Відкриття благодійної акції „Собор єднає усіх” розпочнеться академічним концертом в Івано-Франківській обласній філармонії, який підготували високопрофесійні мистецькі колективи цього закладу під керівництвом директора філармонії та члена оргкомітету п. Ярослави Собко.

Голова Обласної ради народних депутатів Ігор Олійник та мер міста Віктор Анушкевичус, які з високим розумінням поставилися до організації заходів щодо збирання коштів на будівництво собору Воскресіння Христового та Патріаршого центру УГКЦ, активно допомагають в залученні меценатів, підприємців до участі в акції.

Народний артист України, директор Міжнародного фестивалю „Захід ХХІ століття” Богдан Сташків, який одним із перших погодився благодійно виступити у концертних програмах, запропонував також свої послуги у забезпеченні технічного оснащення на стадіоні в м. Івано-Франківську та у деяких районних центрах. Щедрим є внесок і дирекції стадіону „Рух” (директор Іван Слюсар), де 25 червня відбуватиметься один із найбільш масових концертів за участю відомих артистів, кошти від якого підуть на будівництво собору Воскресіння Христового.

Ведучий програми Богдан Кучер, поет, співак і композитор, заслужений журналіст України, та його колега Ярослав Борута, заслужений артист України, зуміли залучити до участі в концертах найкращих виконавців української пісні в області. Серед них – народні артисти України Михайло Кривень та Володимир Пірус, заслужені артисти України Ярослав Крайник та Володимир Пушкар, лауреати Всеукраїнських пісенних фестивалів Ірина Лончина, Світлана Канюк, Оксана Романюк, Зоряна Юдіна та інші, які також готові своїм талантом прислужитися величній справі побудови Господнього храму у столиці України.

Естафету духовного єднання через пісню задля розбудови осередку християнської духовності на Київських горах продовжуватимуть інші єпархії в Україні та діаспорі.

У програмах благодійних концертів візьмуть також участь народні артисти України Оксана Білозір та Павло Дворський, гурт „Писанка” з Чернівців, поетеса-піснярка Зоя Ружин, голова Всеукраїнської громадської організації „Поступ” (УПЦ КП), Анастасія Кравчук з Донеччини та інші.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.