Про заходи з нагоди Року захисту духовного світу дитини

14 березня 2006 року у Києво-Печерській лаврі в приміщенні Молодіжного комітету УПЦ відбулася зустріч організаційного комітету християнських Церков України з відзначення Року захисту духовного світу дитини. Від УГКЦ в засіданні оргкомітету взяли участь с. Луїза Цюпа, яка очолює оргкомітет з відзначення Року захисту духовного світу дитини в УГКЦ, священик Роман Небожук, голова Комісії у справах шкільництва Києво-Галицької Митрополії, та п. Мар‘яна Нагірняк, яка відповідає за організаційні питання у секретаріаті Блаженнішого Любомира.

Основна мета зустрічі представників дев’яти християнських Церков України, які 27 грудня 2005 року спільно проголосили 2006 рік Роком захисту духовного світу дитини, полягала у розгляді та затвердженні програми Року. У підсумку було вирішено, що в першій декаді квітня відбудеться спільна прес-конференція керівників та уповноважених представників усіх християнських Церков, на якій буде представлено спільну програму відзначення Року.

Основні пункти програми: 1) проведення тижня захисту духовного світу дитини з 28 травня до 4 червня цього року. Центральним заходом того тижня повинна стати молитва за дітей України 1 червня (Міжнародний день захисту дитини). Молитва має відбуватися у кожній парафії і християнській громаді, а також передбачена спільна молитва глав християнських Церков у Києві; 2) всеукраїнський фестиваль дитячої християнської творчості, який проходитиме на трьох рівнях: парафії чи християнської громади, області (регіону) та держави (всеукраїнський фестиваль у Києві планується провести в останню суботу-неділю жовтня цього року); 3) у грудні має відбутися круглий стіл, на якому буде представлено соціально-освітні програми, що напрацьовані і діють у кожній з дев’яти Церков, учасниць спільних заходів із відзначення Року захисту духовного світу дитини.

Крім цього плану, який є спільним для усіх Церков і метою якого є активізувати проблему виховання дитини, плекання її духовного світу, захисту в загальносуспільному масштабі, у кожній з дев’яти Церков існують ще свої внутрішньоцерковні програми. Програма заходів УГКЦ на парафіяльному, єпархіальному і міжєпархіальному рівнях та тексти відповідних молитов були заслухані та затверджені під час Двадцять дев’ятої сесію Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії 8-9 березня 2006 року. Цю програму буде представлено на прес-конференції у Митрополичих палатах Святоюрської гори у Львові 20 березня 2006 року.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.