Кардинал Джодж взяв участь у прощі до Унівської лаври

14 травня 2005 року у рамках Молодіжної пішої прощі до Святоуспенської унівської лаври, яка проходила з нагоди празника Ікони Унівської Богоматері, у м. Перемишлянах (Львівська область) відбулися урочистості на честь блаженного священномученика Омеляна Ковча (отець Омелян був парохом у Перемишлянах і саме там здійснив свій християнський подвиг).

Для вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна до міста, де проходило його душпастирське служіння, завітали Блаженніший Любомир (Гузар), Глава Української Греко-Католицької Церкви, Преосвященні Владики Мілан (Шашік), Апостольський адміністратор Мукачівський, Річард (Семінар), Єпарх Чикагський. Гостями свята була делегація Чиказької архієпархії Римо-Католицької Церкви на чолі з Високопреосвященним Владикою Френсісом Кардиналом Джорджом, Архієпископом Чиказьким. Прочан зустрічав Преосвященний Владика Юліян (Гбур), Єпарх Стрийський (Перемишляни належать до Стрийської єпархії).

О 17.30 Блаженніший Любомир та всі присутні зустріли учасників прощі біля парафіяльного храму Святого Володимира та Блаженного Омеляна. Зі словами привітання виступив Владика Юліян (Гбур). Він, зокрема, вказав на декілька красномовних штрихів із біографії блаженного священномученика Омеляна Ковча. Тоді Глава УГКЦ у своєму слові передусім подякував мешканцям Перемишлян за їхню гостинність, а тоді сказав, що блаженний Омелян – це справжня прикраса цього міста. Його життя – приклад служіння Богові й ближнім.

Відтак у храмі відбувся Молебень до блаженного священномученика Омеляна Ковча, який відслужив Владика Юліян. Під час богослужіння із проповіддю до присутніх звернувся Кардинал Джордж. Він наголосив, що у сучасному світі людей часто опановує страх. Але приклад життя блаженного Омеляна вчить нас не боятися, адже з нами – Господь. Крім того, Владика Френсіс у проповіді подякував усім тим, хто впродовж минулого місяця присвячував свої молитви за упокій Папи Івана Павла ІІ та за успішний вибір нового провідника Католицької Церкви. Після Молебню Глава УГКЦ поблагословив учасників прощі мощами блаженного Омеляна, які зберігаються на престолі храму у спеціальній посудині. Згодом прочани вирушили до Унівського монастиря.

Проща завершилася 15 травня Архієрейською Божественною Літургією, яку у співслужінні з Френсісом Кардиналом Джорджем, Владиками Софроном (Мудрим), Міланом (Шашіком) та Річардом (Семінаком) відслужив Блаженніший Любомир.

о. Ігор Яців

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.