Помер Вселенський Архієрей Іван Павло ІІ

В суботу, 2 квітня 2005 року о 21.37 год, на 85-му році життя перестало битися серце Великого Церковного і Державного керівника, духовного Батька – Папи Івана Павла ІІ (у мирі Кароля Войтили).

Десятки тисяч вірних на площі Святого Петра в Римі останній раз засвідчили свою вдячність за любов, за приклад християнського життя, за душпастирську ревність і євангельський дух, які він як Наслідник Святого Петра, впродовж свого понтифікату так ясно й виразно виявляв.

Досі люди молилися про зцілення, щоб Господь дав Папі сили в його терпіннях душі і болях тіла. А у моменті, коли насувається пустка від утрати, християни усвідомлюють собі, що ця недуга була його дорогою до Спасителя, до вічного життя.

З особливою вдячністю Українська Греко-Католицька Церква згадуватиме Папу Івана Павла ІІ за його велику пошану і любов. Саме він обороняв нас у часі переслідувань та причинився до відбудови Церкви, коли вона вийшла з підпілля. Український народ надовго пам’ятатиме знаменний Пастирський Візит Святішого Отця в Україну в 2001 році.

Вічна йому, молитовна пам’ять!

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.