Блаженніший Любомир у Римі провів прес-конференцію

2 грудня 2004 року Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Глава Української Греко-Католицької Церкви, відбув до Рима. Головна причина його подорожі – зустрічі із Святішим Отцем Іваном Павлом II, Папою Римським, та Секретарем Ватикану Кардиналом Анжело Содано. Як нам стало відомо, зустріч із Папою Іваном Павлом II запланована на 7 грудня 2004 року.

3 грудня, під час свого перебування в Італії, Блаженніший Любомир провів прес-конференцію для всіх головних інформаційних агенцій, які працюють в італійській столиці, у приміщенні біля храму Святої Софії в Римі. Як повідомляють із прес-секретаріату Прокуратора УГКЦ при Римському Апостольському Престолі, у роботі прес-конференції також взяв участь Преосвященний Владика Гліб Лончина, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії, Іспанії і Ірландії, Прокуратор Верховного Архиєпископа в Римі.

Темою, яка цікавила журналістів, була сучасна ситуація в Україні та надії і труднощі у найближчому майбутньому. Спочатку перед присутніми виступив Владика Гліб, який коротко поділився своїми враженнями від перебування протягом чотирьох днів на майдані Незалежності у Києві.

Відтак Глава УГКЦ наголосив, що політична криза в Україні після виборів є плодом двох різних політичних систем світу, які перетнулися, а також наслідком егоїстичних прагнень деяких представників уряду за будь-яку ціну зберегти владу. «Та все ж таки, – сказав Блаженніший Любомир, – в основі тої кризи залишається неморальний режим, який забрав в українського народу його право і гідність».

За словами Глави нашої Церкви, у сучасній кризі не бракує позитивних аспектів: після упадку комунізму народ вперше справді засвідчив свої громадянські права; різні християнські Церкви разом моляться на зібраннях; українці, як ніколи досі, об’єдналися, незважаючи на приналежність до різних віри, мови, культури, регіону. Ще один позитивний момент – це важлива роль Церкви, яка була засвідчена у цей складний час (провідники Церков співпрацювали, щоб підписати спільні звернення, які, можливо, і були принциповим засобом для збереження миру під час демонстрацій у містах України).

Блаженніший Любомир повернеться в Україну 10 грудня або раніше, якщо це буде необхідно.

Прес-секретаріат Глави УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.