Владика Василь Івасюк — Екзарх Одесько-Кримський

28 липня 2003 року, Апостольська Нунціатура в Україні повідомила, що Святіший Отець Іван Павло ІІ ухвалив такі рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви:

1) утворення Архієпископського Одесько-Кримського екзархату, поділивши територію Архі-єпископського Києво-Вишгородського екзархату;

2) призначення всечеснішого отця Василя Івасюка, протосинкела Сокальської єпархії, першим Екзархом Одесько-Кримським.

Біографічна довідка

Преосвященний Владика Василь Івасюк народився 21 січня 1960 року в селі Дора поблизу Яремчі. Закінчивши середню школу, вступив до Інституту меліорації в Рівному. Тоді ж відвідував підпільну духовну семінарію. Відтак продовжив вивчати теологію у Вищій духовній семінарії в Тернополі, а потім — в Папському Григоріанському університеті в Римі, де у 2003 році отримав ліценціат з догматичного богослов’я. Рукоположений на священика 16 серпня 1989 року.

Спочатку працював у підпіллі в Тернопільській та Івано-Франківській областях. У грудні 1989 року став парохом у Старому Місті та Підгайцях; у серпні 1990 року — парохом і деканом в Бережанах.

У 1993 році був призначений канцлером Зборівської єпархії, а наступного року — вікарієм тієї ж єпархії та настоятелем церкви Преображення Господнього у Зборові.

1 червня 1996 року призначений протосинкелом Зборівської єпархії. Після повернення з Риму став протосинкелом Сокальської єпархії.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.