СТРИЙСЬКА ЄПАРХІЯ УГКЦ ВІДЗНАЧИЛА 060-ЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ СВОГО ВЛАДИКИ

4 грудня 2002 року Преосвященному Владиці Юліану Ґбуру, Єпарху Стрийському, виповнилося 60 років. Владика Юліан народився у с. Брижава біля Перемишля (Польща). У 1947 р. разом з батьками під час операції «Вісла» був переселений на північ Польщі. Середню освіту здобув у Місійній семінарії в Нисі.

Протягом 1964-65 рр. служив у війську. Після закінчення богослов’я, 21 червня 1970 року, Владика був рукоположений у сан священика і обслуговував українські парафії у Польщі.

У 1994 році Синод Єпископів УГКЦ, гідно оцінивши ревне служіння Богові і Церкві, покликав Владику до Архієрейського служіння в Україні. Єпископську хіротонію отримав 7 липня 1994 року в Архікафедральному соборі Святого Юра у Львові.

З 1996 року по 2001 рік владика Юліан був Секретарем Синоду Єпископів УГКЦ.

Багато праці та зусиль Преосвященний Владика Юліан вклав у підготовку візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну у червні 2001 року, очоливши організаційний комітет.

18 листопада 2000 року Преосвященний Владика Юліан Ґбур був введений на престол Стрийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви у кафедральному храмі Успення Пресвятої Богородиці м. Стрия.

За повідомленням о. Павла Худа, прес-секретаря Владики Юліана, з нагоди ювілею Владики у кафедральному храмі була відслужена Архієрейська Божественна Літургія. Після Літургії було зачитано вітальну телеграму від Президента України Леоніда Кучми, у якій, зокрема, були такі слова: «Ваша невтомна праця, Преосвященний Владико Юліане, відповідальне архіпастирське служіння викликають глибоку пошану. Зичу Вам міцного здоров’я, добра та миру на многії літа».

Відтак відбулася урочиста частина. Преосвященний Владика Юліан та запрошені гості були глибоко зворушені приїздом Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара, який, незважаючи на напружений графік, був присутнім на ювілеї Владики, чим засвідчив повагу до свого співбрата у єпископстві. Привітати Владику також прийшли Міський голова Стрия п. Василь Дмитришин, голова Стрийської рай-держадміністрації п. Євген Кухар, голова Стрийської районної ради п. Богдан Лескович та інші.

На адресу ювіляра надійшли вітальні телеграми від Синоду Єпископів УГКЦ, Високопреосвященного Владики Івана Мартиняка, Митрополита Перемишльсько-Варшавського, Преосвященного Владики Юліана Вороновського, Єпарха Самбірсько-Дрогобицького, народного депутата України п. Ігоря Осташа, голови Львівської облдержадміністрації п. Мирона Янківа, голови Львівської обласної ради п. Михайла Сендака, організацій та спільнот Стрийщини.

Також Владику гаряче привітало духовенство Стрийської єпархії.

У заключному слові Преосвященний Владика Юліан Ґбур подякував усім присутнім за те, що разом із ним розділили радість його 60-річчя, побажав усім добра, достатку та здоров’я на многії і благії літа.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.