СВЯТА ВЕЧЕРЯ ДЛЯ ПОТРЕБУЮЧИХ

8 січня під час Архієрейської Божественної Літургії Блаженніший Любомир Кардинал Гузар офіційно проголосить 2003 рік Роком Родини в Українській Греко-Католицькій Церкві. У своєму Зверненні з нагоди празника Христового Різдва Глава нашої Церкви сказав зокрема: «Тема родинного життя була актуальною від початку існування людського роду, а в наш час потребує особливої уваги. Між’єпархіальна комісія у справах сім’ї підготувала велику програму… Мета цієї програми — поглибити усвідомлення святості і величі родинного життя, підтримати все, що добре та здорове, і допомогти подолати те, що перешкоджає нормальним родинним відносинам…» Першим кроком на шляху досягнення цієї мети стане спільна Свята Вечеря для всіх потребуючих, для тих, хто не має змоги вечеряти у колі своєї родини.

Свята Вечеря для потребуючих відбудеться 6 січня 2003 року з 17 до 19 години на подвір’ї Архікафедрального собору Святого Юра. Ідея проведення такої Вечері належить спільноті взаємодопомоги «Оселя». Її радо підтримали адміністрація собору Святого Юра та адміністрація Шпиталю ім. Митрополита Андрея Шептицького. Саме ці організації протягом останніх днів докладають багато зусиль для приготування святкової трапези.

Цього дня о 10 год. розпочнеться Архієрейська Божественна Літургія Святого Василія Великого, яку відслужить Блаженніший Любомир. Літургія завершиться освяченням різдвяних просфор, чільне місце серед яких займе велика, спеціально випечена просфора, яку відтак буде розділено поміж усіма учасниками Святої Вечері. Ця спільно спожита просфора стане знаком єдності і родинності братів і сестер у Христі.

Організатори Вечері розповідають, що прийти і взяти у ній участь зможуть всі потребуючі без будь-якого обмеження і попереднього запису. Ініціатори також наголошують, що їхньою метою є не тільки одноразово нагодувати голодних, але звернути увагу громадськості на таких людей і від цього дня розпочати довгострокову програму допомоги і підтримки потребуючих. Адже, як зазначає капелан Шпиталю ім. Митрополита Андрея Шептицького о. Андрій Нагірняк, на місці потребуючого може опинитися кожний, тому що обставини можуть змінитися так, що людина потрапить в таку ситуацію, у якій не зможе собі зарадити. Тому нашим обов’язком є допомогти кожному потребуючому і не тільки їжею, але словом розради та заохочення.

Сподіваємося, що Свята Вечеря принесе потребуючим мир, радість і надію на краще майбутнє.

Прес-секретар Глави УГКЦ

о. Ігор Яців

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.