ДО ПРОБЛЕМИ КОРУПЦІЇУ СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ

21-22 листопада 2002 р. в Українському Католицькому Університеті відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Прозорість та корупція в системі вищої освіти». На пленарних засіданнях і в п’яти секціях близько 150 учасників конференції з різних регіонів України обговорювали такі теми: морально-етичні аспекти взаємовідносин у вищій школі; корупція та хабарництво в сфері вищої освіти; правові аспекти хабарництва; соціальне коріння негативних явищ у системі вищої освіти; прозорість і корупція у вищій школі: погляд студентської молоді; адміністративні, економічні та технологічні важелі оздоровлення відносин у системі вищої освіти.

Організатори конференції — програма «Партнерство за прозоре суспільство» та Український Католицький Університет, співорганізатори: Міжнародний Фонд «Відродження», Львівський національний університет ім. Івана Франка, Відділ преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Конференція відбулася на найвищому представницькому рівні. У ній, зокрема, взяли участь д-р Іван Вакарчук, ректор Львівського національного університету ім. Івана Франка; Ярослав Болюбаш, перший заступник начальника департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України; Марта Коломієць, директор програми «Партнерство за прозоре суспільство»; Марта Перейма, заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні; Володимир Стретович, голова Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю; Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного Фонду «Відродження», представник Агентства з міжнародного розвитку США; студенти та викладачі університетів та інших навчальних закладів, а також журналісти та громадські діячі з Дніпропетровська, Донецька, Кіровограда, Києва, Краматорська, Кривого Рога, Львова, Луганська, Миколаєва, Полтави, Сум, Тернополя, Рівного, Чернівців, Харкова, Херсона. Також участь у конференції взяли представники польських та американських університетів.

«Вперше ми маємо такий великий інтерес до конференції, співорганізаторами якої виступаємо, — говорить директор Інституту релігії та суспільства УКУ Мирослав Маринович. — Бажаючих взяти у ній участь так багато, що ми в багатьох випадках вже змушені відмовляти. І це, врешті, недивно. Конференція є відгуком на проблему, яка вже дуже гостро заявила про себе у нашому суспільстві, і яку вже неможливо подолати зусиллями поодиноких структур. Мета конференції — обмінятися думками і прозондувати реальні можливості запобігання хабарництву. Ми не сподіваємося отримати якісь конкретні рішення. Було б добре, якби учасники конференції роз’їхалися з кращим розумінням самої природи корупції».

Прес-служба УКУ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.