Глава УГКЦ очолив літургію в архикатедральному соборі Святого Воскресіння в Івано-Франківську

«Ми, як істинно віруючі християни, повинні помічати самотність ближнього, його потреби. У такий спосіб наші руки, які можуть допомогти немічному, є руками воплоченого Божого Слова, котре може не тільки підняти з ліжка хворого, а й оздоровити самого доброчинця. Адже той, хто чинить добро, воплочує Боже Слово у своєму житті, перемагає зло і є носієм живої і діяльної Божої сили», – сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час проповіді в неділю розслабленого, 6 травня 2012 року, в архикатедральному соборі Святого Воскресіння м. Івано-Франківська.

«Заохочую вас стати безстрашними переможцями всякого зла в суспільстві, подібно як Юрій Змієборець, день пам’яті якого ми сьогодні звершуємо. Силою Христа ми є непереможні, бо немає нічого неможливого для того, хто вірує», – додав він. За словами Глави Церкви, святий Юрій був «доброю землею, яку впорядкував Господь Бог у таїнстві Хрещення».

Співслужителями були шість єпископів УГКЦ: Владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Владика Микола (Сімкайло), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, Владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, Владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримський, Владика Софрон (Мудрий), емерит Івано-Франківської архиєпархії, – та численне духовенство Івано-Франківської митрополії. На Літургії були представники обласної, міської влади Івано-Франківська, а також народні депутати України, віце-консул Австрії та інші делегати країн світу.

По завершенні Літургії з нагоди ювілею міста Блаженніший Святослав відзначив Патріаршими грамотами представників влади та доброчинців, які не один раз вкладали свою лепту в будівництво Патріаршого собору УГКЦ у м. Києві. Найвищу нагороду для мирян від Святішого Отця Венедикта XVI, орден Папи Сильвестра, Блаженніший Святослав вручив Володимиру Балагурі, директору будівельної компанії «Ярковиця» за розбудову Патріаршого собору УГКЦ у Києві, за будівництво нового навчального корпусу Івано-Франківської духовної семінарії та житлового будинку для викладачів семінарії та священиків Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ в м. Івано-Франківську.

На завершення всіх урочистостей Блаженніший Святослав зустрівся з громадськістю міста, владою та представниками ЗМІ під час прес-конференції, яка відбулася в каплиці митрополичого собору Святого Воскресіння в м. Івано-Франківську.

Ієрей Юрій Трухан,

прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.