Реалізація стратегії розвитку УГКЦ на місцях буде здійснюватися через координаторів. 24.01.2012

23 – 25 січня 2012 року у Львові-Брюховичах під проводом Владики Кена (Новаківського), керівника робочої групи для реалізації Стратегії розвитку УГКЦ, проходить зустріч із координаторами від архиєпархій, єпархій та екзархатів УГКЦ України, ректорами семінарій, представниками з Аргентини та Португалії щодо впровадження Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року.

Подібні зустрічі, як ми повідомляли раніше, відбулися 6 – 9 грудня 2011 року у Відні для координаторів Центральної та Західної Європи та 12 – 15 грудня в Оттаві для Південної та Північної Америки і Австралії. Ця, третя, зустріч дасть можливість співпрацювати з координаторами всієї нашої Церкви.

На початку засідання Владика Богдан (Дзюрах) представив Пастирський лист Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Тоді присутніх ознайомили з документом «Instrumentum laboris» та розпочали роботу над ним. Цей документ базується на шістьох складових елементах живої парафії, представлених у посланні Блаженнішого Святослава. Під час зустрічі у Брюховичах будуть також розроблені пропозиції до душпастирського парафіяльного плану на 2012 рік.

На завершення зустрічі координатори, окрім робочої версії «Instrumentum laboris», отримають також інші матеріали, які готуватимуть наших священнослужителів до втілення концепції «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» відповідно до рішень Синоду Єпископів УГКЦ.

«Спільні молитви, обмін думками дозволили глибше поміркувати над станом парафіяльного життя в Україні», – сказав у коментарі Владика Кен.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.