Владика Дмитро (Григорак): «Відновлюючи первісну єдність між людиною і Богом, Господь відновлює первісну гармонію всього творіння з Творцем». 11.01.2012

Різдво Христа має за мету повернути людину до повноти життя з Богом і таким чином відновити і перемінити увесь світ. Про це йдеться у Різдвяному посланні владики Дмитра (Григорака), єпископа-ординарія Бучацької Єпархії УГКЦ.

Церковний ієрарх констатує: «відносини людини з Богом – це найголовніші і визначальні відносини у вселенній. Вони визначають лице світу і його майбутнє. Зв’язок з Богом – найперший і найсуттєвіший із 4-ох головних зв’язків, які зумовлюють життя людини, а саме: зв’язок з Богом, зв’язок людини з іншими людьми, зв’язок людини з собою, зв’язок людини з світом природи».

На думку Бучацького архиєрея, відновлення тісного зв’язку з Богом веде до гармонізації всіх інших відносин людини, включно з її ставленням до природного довкілля: «світ природи, який чутливо реагує на людське зло різними катаклізмами і природними лихами (що яскраво ілюструють останні 100 років) теж гармонізується та існує для того, для чого був створений Богом: для прослави свого Творця і для добра людини».

Владика Дмитро констатує, що шлях до відновлення втраченої гармонії відносин є довгий і тернистий, однак Господь підтримує нас на цьому шляху та вказує людству дорогу спасіння через Свою Церкву, яку Він провадить і постійно в ній перебуває, зокрема і в особливий спосіб – у семи Святих Таїнствах, і через них дає нам нове життя у Христі та переображує людину в істоту богоподібну.

«Господь прийшов, щоб дати нам Себе – життя вічне і встановити нерозривну єдність між людиною і Богом у своїй Особі. Відновлюючи цю первісну єдність між людиною і Богом, Господь відновлює первісну вселенську гармонію всього творіння з Творцем. Так Господь будує Своє Царство і запрошує кожного з нас стати учасником цього будівництва», – наголошує церковний ієрарх і завершуючи своє Різдвяне послання – закликає: «не допустімо, щоб Його Царство повстало без нашої участі. Не марнуймо жодного дня: час, прожитий не для Бога, прожитий даремно».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.