Митрополії в УГКЦ утворено для того, щоб «знайомити з воскреслим Христом усіх тих, хто Його шукає». 15.12.2011

«Для того щоби наша Церква на Прикарпатті і Буковині могла вільно та ефективно проголошувати Слово Боже, знайомити з воскреслим Христом усіх тих, хто Його шукає. Сьогодні, у день вшанування пам’яті Андрея Первозванного, постать цього апостола ніби відкриває нам зміст і значення проголошення нової митрополії у Христовій Церкві », – сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у проповіді під час Архиєрейської Літургії в архикатедральному соборі Святого Воскресіння в м. Івано-Франківську 13 грудня 2011 року. Урочисте Богослужіння відбулося з нагоди проголошення створення Івано-Франківської митрополії УГКЦ, Митрополитом якої став Владика Володимир (Війтишин).

За словами Блаженнішого Святослава, проголошення Івано-Франківської митрополії УГКЦ є логічним продовженням свідчення і життя Духа Святого, який діє у Церкві. «Нехай ця митрополія стане осередком проголошення Доброї Новини і осередком тих, які знайшли Бога і щедро хочуть поділитися радістю цієї знахідки з усіма, хто Його, можливо, ще не знає», – додав Глава УГКЦ, наводячи паралель до способу дії апостола Андрія, який, зустрівши Господа, запрошував до Нього свого брата Петра.

Наостанок Предстоятель УГКЦ висловив побажання, щоби новостворена Івано-Франківська митрополія стала центром «духовного корму, який буде помножувати Христос за молитвами архиєрея і духовенства митрополії». «Навіть якщо вам, Митрополите Володимире, забракне людських сил, щоб мати такий корм для єпископів, духовенства та вірних, будьте певні, що Бог є у вашому серці і у ваших святительських руках», – завершив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.