О. Тадеос Геворгян: «Реформи потрібно починати з самого себе – з реформ душі і серця». 30.09.2011

29 вересня Академічну конференцію Екуменічного соціального тижня відкривали міжконфесійною молитвою. Владика Бенедикт (УГКЦ), о. Б. Гудзяк (УГКЦ), о. Петро Бугрин (РКЦ), Василь Боєчко, (єпископ Церкви християнської віри євангельської), о. Тадеос Геворгян (Вірменська апостольська церква), о. Роман Фігас (УГКЦ) разом провадили екуменічну молитву за налагодження міжконфесійного та суспільного діалогу.

Молитва відбулась перед початком Академічної конференції «Реформи через довіру» в Львівській обласній раді та адміністрації (вул.. Винниченка, 18). До неї долучились усі учасники заходу.

До слова запросили Владику Венедикта, який висловив подяку організаторам 4 ЕСТ та сподівання, що такий екуменізм направду буде плідним та дієвим у суспільному житті.

Також Василя Боєчка, очільника Церкви віри євангельської у м. Львові, – він висловив своє особливе занепокоєння тим, що у наш сьогоднішній «час великих можливостей відчувається невимовний брак довіри. Антагонізм та поділи – це продукт неславних людей, тих, що не відчувають і не хочуть бачити Бога як надійну опору».

о. Тадеус, настоятель катедри та одночасно представник Вірменської апостольської Церкви у своєму слові особливий наголос зробив на «обрізаних серцях, яких вимагає від нас Господь».

О. Петро Бугрин, відповідальний за засоби масової інформації Римсько-Католицької Церкви Львівської Архидієцезії у своєму коментарі звернув увагу на основоположні мотиви, якими керувалися організатори екуменічної молитви. «Апостол Павло сказав: «Немає жида чи грека – всі ми одні в Христі!». Тому у єдності сила, а також, звісно, духовний розвиток, який ми всі проявляємо спільно прославляючи Христа, в Якого ми всі віримо. І тому такі екуменічні молитви є реальним засвідченням того, що ми, християни, є живим організмом, який прямує до Бога».

Варто також відзначити присутність на Академічній конференції і представників православ’я. Вони вважають, що подібні соціальні проекти покликані змінювати суспільство на краще.

Нагадаємо, екуменічна молитва, в якій взяли участь представники більшості Церков Львова, була доцільним та надзвичайно вдалим початком Академічної конференції «Реформи через довіру», що відбулася у рамках 4-го Екуменічного соціального тижня.

Юлія Гнатів

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.