Блаженніший Святослав зустрівся з керівниками Світового конгресу українців. 25.08.2011

24 серпня, у День Незалежності України, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, прийняв офіційних представників Світового конгресу українців (СКУ). У цей день до резиденції Глави УГКЦ завітали Євген Чолій, Президент СКУ, Стефан Романів, Генеральний секретар СКУ, та Аскольд Лозинський, попередній Президент СКУ.

Гості привітали Предстоятеля УГКЦ із призначенням на відповідальний уряд Глави УГКЦ та запевнили у своїй підтримці усіх ініціатив, скерованих на добро українського народу. Крім того вони просили про призначення офіційного представника УГКЦ до Ради директорів СКУ. Також було наголошено на важливості ефективної діяльності Ради Церков при Світовому конгресі українців та про потребу оновлення її роботи.

У свою чергу Блаженніший Святослав наголосив на важливості світового українства не тільки у справі розвитку і збереження української культури, але, передусім, й у справі розбудови незалежності України. Крім того він підкреслив важливу роль світового українства у справі розбудови українського світу «відповідно до сучасних реалій життя українців».

Глава УГКЦ також розповів очільникам СКУ про завершальні роботи будівництва Патріаршого центру УГКЦ у Києві та запросив долучитися до спорудження пам’ятника П. Куліша, І. Пулюя, І. Нечуй-Левицького: перекладачів Біблії на українську мову. Пам’ятник буде встановлений на території Патріаршого центру.

«Для нас це є важлива форма, як уприсутнити світове українство біля нашого Патріаршого собору. Адже Святе Письмо, його переклад на українську мову, було важливим українотворчим елементом розвитку української ідентичності», − зазначив Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.