«Усі ми з’їхалися заради Бога», – Владика Йосиф (Мілян). 15.08.2011

14 серпня на парафії Різдва (de Betlem) у Барселоні українські паломники Світового дня молоді взяли участь в Архиєрейській Літургії у Східному обряді. Божественну Літургію очолив Владика Браєн (Байда), Єпарх Саскатунський разом із Владикою Йосифом (Міляном), Єписком-помічником Київської архиєпархії.

Спільна Літургія для молоді з різних куточківУкраїни стала одним із чинників, що допомагає краще пізнати релігійну культуру один одного, позбутися стереотипів, а паредусім духовно злучитися у подячній молитві та піднести свої прагнення до Всевишнього.

«Усі ми з’їхалися заради Бога», – сказав Владика Йосиф. Його слово закликало молодь до розуміння, що наш успіх буде залежати від нашої віри. Тому її слід будувати на молитві і Божому Слові, на добрих ділах.

Відповідно до програми Дні по єпархіях, для усіх учасників Світового Дня Молоді, які перебувають 11-15 серпня у Барселоні, відбулася спільна Літургія у храмі Святого Сімейства (Sagrada Familia). Вщерть переповнений величний храм Барселони радів разом із молоддю, майоріли прапори різних країн, а їх представники після Літургії співали іспанською мовою офіційний гімн Світового Дня Молоді.

Свято Віри, як називають ще Світовий День Молоді, справді є свідченням, що молодь з радістю живе із Богом.

Родзинкою дня стала зустріч молоді із місцевими українцями. Коровай, україські рушники, привітання… викликали шквал емоцій, радість, залишили незабутні враження, породили натхнення, а також велику цікавість у перехожих.

Як сказав Владика Йосиф, слід поставити собі запитання: «Храм моєї душі – який він, як його будувати, чим прикрашати?» Над подібними питаннями і міркує молодь під час мандрівки віри – Світового Дня Молоді.

Комісія у справах молоді УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.