У Брюховичах, в реколекційному центрі Львівської архиєпархії, з 20 до 26 червня 2011 року на основі вибраних творів Андрея Шептицького відбудеться курс наук. 19.05.2011

Організатори – Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» та Інститут Релігії та Суспільства УКУ. Мета – розвинути вміння учасників семінару жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті.

Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття з лектором та обговорення у малих групах з модератором. Також дискусії з лектором триватимуть щодня, дві години після обіду. Завдання семінару – показати близькість та актуальність соціального вчення Церкви з реальним життям та створити постійнодіючу сертифікатну програму інтенсивного літнього курсу, яка вивчатиме суспільну думку Митрополита Андрея. Запрошені лектори і орієнтовні теми: Ліліана Гентош, «Історичний контекст суспільного вчення Митрополита Андрея», Андрій Кравчук, «Суспільно-політична етика Митрополита», Ярослав Грицак, «Дискусія Івана Франка з Андреєм Шептицьким», Мирослав Маринович, «Актуальність суспільного вчення Шептицького сьогодні». Почесним гостем заходу буде Блаженніший Любомир (Гузар), який прибуде в Брюховичі на зустріч з учасниками курсу.

До участі в навчанні запрошуються старшокурсники гуманітарних предметів українських вузів, мирянські та політичні практики, а також усі бажаючі поглибити знання християнського суспільного вчення. Проект також передбачає духовну та культурну програму (молитва у крипті Собору Св. Юра, похід в Національний музей імені Андрея Шептицького у Львові, поїздка в Прилбичі, зустріч з успішними у публічному житті християнами тощо).

На завершення курсу учасники отримують сертифікат з переліком прослуханих тем та годин. Матеріали семінару та проживання покриваються за рахунок організаторів.

Обов’язковою умовою зарахування на навчання є мотиваційний лист та попереднє прочитання матеріалів курсу.

Дані надсилати до 10 червня на електронну адресу: jpc@ugcc.org.ua

Довідки за телефоном: 032 243 78 92

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.