У Бразилії активно йде підготовка до проведення V сесії Патріаршого Собору УГКЦ .07.02.2011

Згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ від 31 серпня до 3 вересня 2011 року у м. Прудентополісі, в Бразилії, відбуватиметься V сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему богопосвяченого життя.

Секретаріат Собору, членами якого є представники з усіх континентів, де діє наша Церква, в порозумінні з Постійним Синодом Єпископів і з Блаженнішим Любомиром, вже розробив програму Собору, налагодив співпрацю з доповідачами, з яких деякі вже надіслали свої доповіді.«Члени Секретаріату, які знаходяться у Бразилії, часто проводять збори щодо підготовки Собору й через електронну пошту підтримують постійний контакт з іншими членами з-поза Бразилії, подаючи повідомлення, просячи допомоги в формулюванні різних документів і листів до настоятелів монастирів, чинів та згромаджень богопосвяченого життя, до владик та різних установ, яких повідомляється про подію й про хід підготовки. У тому великі старання робить с. Луїза Цюпа», – для Департаменту інформації повідомив о. Тарсикій Залуцький, секретар V сесії Патріаршого Собору.

За словами о. Тарсикія, у Куритибі цими днями о. Едісон Бойко створить оргкомітет для прийняття приїжджих учасників Собору і перевезення до місця проведення V сесії. У свою чергу у Прудентополісі створено оргкомітет, який займається пошуком приміщень для нічлігу делегатів, місця проведення Собору та вирішує інші питання, пов’язані з його перебігом. «Найближчим часом будуть створені інші комісії й місцеві групи, потрібні для успішного проведення Собору. Над цим працює парох парафії Св. Священномученика Йосафата о. Єфрем Крефер зі своїми парафіянами», – сказав о. Тарсикій.

«Деякі єпархії вже надіслали імена учасників, однак є ще великий відсоток тих, що повинні брати участь в Соборі, але не повідомили імен та числа учасників», – розповів секретар V сесії.У неділю, 4 вересня, на завершення Собору, буде відслужено Архиєрейську Божественну Літургію, після чого єпископи УГКЦ у м. Куритибі розпочнуть засідання Синоду. Ці дві важливі події у житті Церкви відбуватимуться у Бразилії, оскільки 10 – 11 вересня в Куритибі відбудеться святкування 120-ліття української імміграції в Бразилії.

«Правдоподібно, якщо не всі, то принаймні частина делегатів захоче залишитися до того часу у Бразилії, щоб взяти участь у цих святкуваннях. Тому Секретаріат від 5 до 10 вересня буде організовувати відвідини деяких парафій і зустріч із вірними. Плануємо визначити дату зустрічі з молоддю і дітьми, поїздки до водоспадів та інших цікавих місцевостей в одному з найкращих туристичних місць Бразилії, в Фоз до Іґвасу. Хто бажатиме, зможе скористатися з цієї програми. Зрозуміло, що це вже було би поза діяльністю Собору і відбуватиметься за кошти самих зацікавлених», – зазначив о. Тарсикій Залуцький.

Секретаріат V сесії Патріаршого Собору звернувся з проханням до вірних УГКЦ у всьому світі, у парафіях, під час проведення різноманітних зустрічей і зборів засилати свої моління до Господа про благословення Собору, який «з Божою допомогою і за нашою співпрацею повинен принести корисні плоди для добра нашої Церкви й на Божу славу», – зазначають члени Секретаріату.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.