22 – 23 січня Українська Греко-Католицька Церква буде святкувати 10-річчя патріаршого служіння Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького. 21.01.2011

Головними урочистими подіями цих святкувань є Різдвяна просфора Глави УГКЦ, яка відбудеться 22 січня у приміщенні Міжнародного виставкового центру, та урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, що буде відслужена 23 січня у храмі Святого Василія Великого. Літургія розпочнеться о 10.00.

Гарним доповненням цих урочистих подій стане презентація третьої аудіокниги Блаженнішого Любомира «Дорога до Бога» та збірника цитат Глави УГКЦ «Бути людиною». Презентація розпочнеться о 15.30 і відбудеться у приміщенні Міжнародного виставкового центру.

Випуск третьої аудіокниги Блаженнішого Любомира здійснила мультимедійна студія «Свічадо». Як і попередні видання цієї серії, «Дорога до Бога» складається з двох дисків і укладена у формі інтерв’ю. Цього разу розмову з Першоієрархом греко-католиків провадить відома українська журналістка, редактор відділу «Церква» тижневика «Дзеркало тижня. Україна» Катерина Щоткіна.

У збірнику цитат «Бути людиною» на 96 сторінках читачам запропоновано 268 цитат, які зібрані у 18 розділах. Цитати вибрані із офіційних звернень і послань Глави УГКЦ, інтерв’ю, які давав Блаженніший Любомир для друкованих та інтернет-видань, трьох його аудіокниг та висловів, записаних під час різноманітних зустрічей.

Довідка

14 грудня 2000 року помер Глава УГКЦ Блаженніший Мирослав Іван (Любачівський). Після його смерті було скликано надзвичайний Синод Єпископів УГКЦ. 26 січня 2001 року офіційно було повідомлено про те, що наступним Главою УГКЦ обрано Блаженнішого Любомира (Гузара). Інтронізація відбулася 28 січня 2001 року в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові. Того ж дня повідомили, що Папа Іван Павло II іменував Блаженнішого Любомира кардиналом Католицької Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.