Глава УГКЦ: Закон має допомагати людині йти прямим шляхом до Бога та справедливо служити іншим. 28.11.2010

Каноністи з дванадцяти греко-католицьких єпархій України обговорили стан сучасної правової системи в УГКЦ, перспективи розвитку її Партикулярного права та проблеми української канонічної термінології. 26 листопада 2010 року в Українському католицькому університеті відбулася конференція з нагоди 20-ліття виходу Кодексу канонів Східних Церков.

Аналізуючи правничий аспект служіння Патріарха Йосифа (Сліпого), Глава УГКЦ назвав його «митцем в застосуванні законів, який серйозно ставився до законів, ніколи не легковажив ними і не дозволяв іншим, щоб їх легковажили. Зі свого боку Патріарх Любомир нагадав працівникам церковних трибуналів: «Закон має допомагати людині йти прямим шляхом до Бога та справедливо служити іншим».

«На конференції було виголошено чотири доповіді, – сказав о. доктор Роман Шафран, голова Товариства українських каноністів. – Владика Софрон (Мудрий) говорив про те, як формувався ККСЦ і про його перше видання українською в Римі 1993 року. Проблеми і перспективи Партикулярного права УГКЦ висвітлив ієромонах Теодор Мартинюк».

У другій частині конференції про владу єпархіального єпископа як судді з уряду та модератора судочинства в межах території власної партикулярної Церкви говорив о. Роман Дутчак. Проблеми та пропозиції щодо розвитку української канонічної термінології представив о. Олег Хортик.

Відділ інформації і зовнішніх зв’язків УКУ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.