Питанням допологової діагностики буде присвячено другий вебінар УГКЦ з біоетики. 16.11.2010

Найближчий вебінар УГКЦ з біоетики на тему: «Види пренатальної діагностики та її медична оцінка» відбудеться у вівторок, 16 листопада, о 12.00. Онлайн-семінари з біоетики провадить член-кореспондент Папської академії Pro Vita, декан філософсько-богословського факультету УКУ, керівник сертифікованої програми з біоетики «На службі охорони життя» о. д-р Ігор Бойко.

Усіх зацікавлених взяти участь у наступних вебінарах просимо з власної скриньки надіслати на адресу webinar@ugcc.org.ua лист із назвою: Реєстрація на Webinar. У листі потрібно вказати ім’я та прізвище. Перед початком вебінару ви отримаєте на свою електронну адресу посилання для підключення. Лінк буде активний не раніше ніж за 20 хвилин до початку вебінару.

Вебінар про допологову діагностику продовжить серію семінарів з біоетики, яка розпочалася вступним вебінаром на тему: «Історія і причини виникнення біоетики» . Протягом годинної лекції, що передавалася наживо, о. д-р Ігор Бойко детально зупинився на причинах виникнення цієї новітньої науки. Як зауважив провідний український знавець біоетики , появу біоетики спричинив стрімкий прогрес біомедичних наук. Впровадження реанімаційних технологій, експериментування з контрацептивними засобами, трансплантація органів, поява допоміжних репродуктивних технологій, клонування та розшифрування геному людини розширили можливості науки і медицини, залишивши своєю чергою відкритими питання моральної відповідальності за послаблення межі між життям і смертю та втручанням у процес народжування. Недарма передвісником виникнення біоетики став Нюрнберзький кодекс про правила проведення експериментів на людині, який був укладений після однойменного судового процесу, де розвінчувалися злочини проти людства, зокрема, проваджені нацистською владою медичні експерименти, підкреслив науковець.

Онлайн-семінар доктора богослов’я о. Ігоря Бойка був динамічно проілюстрований слайдами, містив багатий фактаж з теми викладу. На завершення заходу його учасники могли отримати від авторитетного богослова вичерпні відповіді на запитання, що виникли під час першого вебінару з біоетики. Із заархівованою версією вступного вебінару з біоетики можна ознайомитися за цим посиланням:ugcc.org.ua/webinars/2010-11-02.avi (24 Mб, 39:14 хв.).

Подальші онлайн-семінари о. д-ра Ігоря Бойка стосуватимуться ставлення біоетики до питання аборту та духовного зцілення, допоміжних репродуктивних технологій, трансплантації органів та евтаназії.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.