У Києві в рамках IV Суспільних днів УГКЦ відзначили найкращі парафіяльні видання. 15.11.2010

У рамках IV Суспільних днів УГКЦ оголосили переможців конкурсу «Найкраще інформаційне обличчя парафії». Урочисте вручення нагород відбулося по закінченні Святкової Літургії за участю Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

«Ми сьогодні вручили призи тим, хто удостоївся других і третіх місць. На жаль, першого місця цього року не присуджували. Такі строгі наші судді», − зауважив Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

Як повідомив Владика Йосиф, до участі у конкурсі зголосилося понад 20 парафіяльних видань та 5 церквоних інтернет-сайтів. Компетентне журі удостоїло другого місця у конкурсі часопис «Адонай» дитячо-молодіжної спільноти храму Святого Миколая (м. Перемишляни, Стрийська єпархія), часопис «Вознесенська гора» церкви Вознесіння Господнього (смт Березовиця, Тернопільсько-Зборівська єпархія) та сайт pkm.if.ua парафії Святих Кирила і Методія (с. Крихівці, Івано-Франківська єпархія). Третє місце серед парафіяльних видань здобули часопис «Мироносиця» парафії Успіння Пресвятої Богородиці (смт Козова, Тернопільсько-Зборівська єпархія), часопис «Парафіяльний вісник» церкви Святої великомучениці Параскевії (Івано-Франківська єпархія), часопис «Слово» церкви Святого Миколая (м. Радехів, Сокальсько-Жовківська єпархія) та сайт www.dubnougcc.org.ua парафії Вознесіння Господнього (м. Дубно, Луцький екзархат).

Переможців нагородили грамотами Глави УГКЦ та цінними подарунками, які мають допомогти ще краще працювати, розвиваючи інформаційне обличчя парафій. За рішенням організаторів, конкурс «Найкраще інформаційне обличчя парафії» відбуватиметься щороку.

Як зауважив Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, тематикою цьогорічних Суспільних днів є спілкування: «Ми звернули увагу, що сучасному світові бракує контакту, комунікацій між собою. Люди, заглиблюючись у свої проблеми, дуже часто закінчують їх вирішення суїцидом, алкоголізмом, наркоманією. Ці питання можна дуже часто вирішити завдяки комунікації. Тому ми навіть у рамках ІV Суспільних днів зробили медійний конкурс», − сказав Владика Йосиф.

«Ми сьогодні спробуємо реалізувати Христовий заповіт, що Церква повинна жити дієвою любов’ю. Проповідь Євангеліє – це не тільки слово в Церкві, це життя Євангелією», − наголосив Владика Йосиф (Мілян) під час вручення нагород.

Нагадаємо, що Суспільні дні УГКЦ (попередні роки Суспільний тиждень) − це відкрита платформа, яка об’єднує віруючих УГКЦ, інших Церков і спільнот, всіх людей доброї волі. Це перша на пострадянському просторі спроба заангажувати представників релігійних і недержавних організацій у публічну дискусію на місцевому і загальнонаціональному рівні.

IV Cуспільні дні УГКЦ розпочалися 7 листопада у Києві. Тема цьогорічних Днів: «На початку було Слово:комунікація у ХХІ столітті». Заходи ІV Суспільних днів УГКЦ відбулися у Києві, Житомирі, Харкові та Кіровограді. Цими днями події УГКЦ, присвячені Суспільним дням 14-16 листопада відбуваються в Одесі, 20 листопада пройдуть у Херсоні, а 26 листопада − у Луцьку.

Як зауважив Глава УГКЦ Блаженніший Любомир під час Літургії з нагоди відкриття Суспільних днів УГКЦ, практика проведення у Церкві суспільних днів є поширеною у різних країнах світу і була добре знаною в Україні у 30-ті роки за часів Слуги Божого Митрополита Андрея. «Полягають ці дні у тому, щоби ми стали більше свідомими супроти інших, щоби ми сильніше скріпили ці стосунки між нами, між людьми», − зауважив Блаженніший Любомир. Глава Церкви нагадав, що минулого року темою Суспільних днів була солідарність з літніми людьми, а цьогоріч IV Суспільні дні присвячені темі комунікації, що допоможе краще зрозуміти спілкування. Блаженніший Любомир зазначив, що спілкування має два виміри – говорити і слухати, приймати те, що до нас говорять: «Ми хочемо в особливий спосіб цього року звернути увагу на це слухання, бо дуже важливо у людському співжитті є слухати і чути», − підкреслив Предстоятель УГКЦ.

Програма Днів – екуменічна і міжрелігійна. Учасники Суспільних днів матиють змогу обговорити питання і проблеми комунікації різних рівнів і форм, навчитися ефективно спілкуватися. Завданням цього часу є також надати голос тим, яким важко прорватися у інформаційний простір: у рамках Днів проходить традиційна Акція солідарності – візити до в’язниць, сиротинців, будинків літніх та потребуючих сімей.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.