Запрошуємо подивитися на світ «Очима бідних». 04.11.2010

У неділю, 7 листопада, о 15.00 у парку ім. Тараса Шевченка у Києві Блаженніший Любомир (Гузар) відкриє виставку: «Очима бідних: відчиніть мені врата справедливості».

Виставка була вперше організована Конференцією європейський комісій «Справедливість і мир» під час спільної акції боротьби з бідністю. Акція присвячена підтримці прийнятих світовою спільнотою «Цілей розвитку тисячоліття» (зокрема, зменшенням до 2015 року бідності удвічі). Поділитися своїм баченням бідності митців своєї країни запросили 32 європейські комісії – від Англії до України і від Швеції до Мальти. Вперше презентація виставки відбулася на початку 2009 року у фойє Ради Європи у Стразбурзі.

У роботах – а це картини, скульптури, фото – зображено голод, усамітнення, відчай, і, поряд з цим, ознаки надії. Зображено складність бідності, людського багатства, потреби бідних, а також різні підходи до цієї теми у європейських спільнотах. Бідність реальна чи уявна? Духовна чи матеріальна? Чому існують бідні? Що зробити, щоб зменшити страждання? Ці та інші питання виникають при перегляді робіт виставки. В Україні та у світі переважає тенденція замовчувати бідність. Демонструючи виставку у столиці України у рамках ІV Суспільних днів УГКЦ організатори хочуть надати голос тим, до кого рідко прислухаються.

ІV Суспільні дні УГКЦ відбуватимуться у семи обласних містах України: Києві, Житомирі, Харкові, Одесі, Херсоні, Кіровограді та Луцьку. Їх тема: «На початку було Слово: комунікація у ХХІ столітті».

Оргкомітет ІV Суспільних днів УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.