“Ми шукаємо молодих людей, котрі прагнуть працювати в Україні, знаючи, які тут правила гри”, – Ректор Українського Католицького Університету о. Борис Гудзяк. 01.11.2010

«В Україні є велика алергія до системності, тому що протягом десятиліть будь-які системи були небезпечні, а то й нищівні. Є стоси правил щодо того, як мають відбуватися певні процеси. Але правила лежать на столах, а процеси відбуваються під столом». Про це в інтерв’ю Дзеркалу тижня сказав Ректор УКУ о. Борис Ґудзяк.

«Ми намагаємося створити в університеті атмосферу нормальності, щоб кожна річ відповідала своїй назві, – о. Борис Ґудзяк. Для цього є певні правила і певна жорсткість. Наприклад, якщо в нас студент подасть стягнений з Інтернету реферат чи навіть параграф у рефераті як свою працю, то на перший раз отримає догану, а наступного разу буде відрахований. Щосеместру є дві-три таких особи. Але ще жодного разу за 16 років студент або його батьки не поскаржилися на хабарництво.

«Ми не запитуємо у вступників, до якої конфесії вони належать. Ми шукаємо молодих людей, котрі щиро прагнуть працювати, служити, котрі хочуть залишитися в Україні, знаючи, які тут правила гри. За останніх 12 років у нас було приблизно 700 випускників. П’ятдесят наших випускників навчаються в аспірантурах і докторантурах різних університетів Італії. З 1995 року близько 700 наших студентів побували влітку на стажуванні в Польщі, Австрії, Італії, Англії, Канаді, США».

Джерело: Відділ інформації і зовнішніх зв’язків УКУ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.