Глава УГКЦ побажав вірним у літньому відпочинку знайти час і для оновлення душі 10.07.2010

«Літній відпочинок, який має стати докорінним оновленням нашого єства, повинен включати також і релігійне відродження, – відродження душі». До цього Блаженніший Любомир (Гузар), Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Української Греко-Католицької Церкви, закликав вірних у Слові стосовно часу літніх відпусток.

«Починається час, коли багато з нас вибирається на відпочинок. Це дуже важливий період року, під час якого можна відновити сили, тілесну та душевну рівновагу, – йдеться у документі. – Впродовж цього благословенного часу ми маємо нагоду замислитися і над своїм духовним станом, над нашими стосунками з Богом і ближніми».

Як зазначає Блаженніший Любомир, можливо, невипадково «на ці літні місяці, липень і серпень, припадає багато релігійних свят – Рівноапостольних Володимира та Ольги, Мучеників Бориса і Гліба, а вже найважливішим є відзначення Хрещення народу та землі, якого ми є синами і дочками. Вшанування пам’яті наших святих предків, як і початку нашого

релігійного життя на рідних землях – Хрещення Русі-України – це не тільки згадування певних історичних моментів, це щось дуже важливе сьогодні для кожного з нас», – пояснює Предстоятель Церкви.

«Ми не хочемо зупинитися лише на відзначенні того, що було, – зазначив Блаженніший Любомир, коментуючи цей текст. – Хрещення є дуже важливим для нас сьогодні. Для кожного з нас. Хрещення є підтвердженням того, що сталося більше як тисячу років тому. Ми відзначуємо його тим, що стараємося відновити наші хресні обіти. Відректися злого, признатися до Ісуса Христа», – наголосив Глава УГКЦ.

«Вже кілька років поспіль на свято Рівноапостольного князя Володимира ми відновлюємо свої обітниці, які ми склали у день особистого хрещення», – зазначається у Посланні. Ці святкування, «а, може, навіть проща до святих місць – це нагода подивитися на себе іншими очима, щоб зректися того, що в нас не цілком відповідає Божому Закону, і навпаки – зміцнити й підсилити те, що нас освячує і робить близькими до Бога», – зауважує Першоієрарх УГКЦ.

У час літнього відпочинку Блаженніший Любомир радить уважніше придивитися до природи, відчути її порядок, закономірність, послідовність часу: «Милуючись красою природи, приглядаючись до її внутрішнього порядку, ми позбуваємося тривоги, невпевненості, замішання і страху, що характеризують наше щоденне життя, і водночас починаємо бачити й розуміти, яким повинно бути наше життя – спокійним, розміреним, яке зберігає творчі ритми. Таким чином ми входимо у благодатний стан, який є безцінним ліком для душі».

Як зауважує Глава Церкви, «мудро проведена відпустка, так само як і у випадку з нашим фізичним здоров’ям, має неабияку користь для нашого душевного стану, є немовби якимсь відродженням, відновленням життєвих сил. Це дозволяє нам повернутися додому скріпленими у надії, внутрішньо переконаними, що ми не повинні бути невільниками обставин, а можемо бути справді собою, гідними своєї людської природи, якою нас обдаровує наш Небесний Отець», – констатує Блаженніший Любомир.

«Користаймо з цього благословенного часу відпочинку, такої цінної нагоди оновити себе, щоб з новими силами, очищеними і зміцненими тілесно, душевно і духовно повернутися до дальшого щоденного життя. Нехай милостивий наш Господь Ісус Христос, який своїм учням, співпрацівникам, апостолам після виснажливого труду радив відпочивати, благословить вас усіх у цей час літніх відпусток», – такою настановою завершує своє Слово стосовно часу літніх відпусток Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.