В Буенос Айресі відбулося урочисте введення в уряд новопризначеного Апостольського Адміністратора української єпархії Святої Покрови. 31.05.2010

У неділю, 30 травня 2010 року, в Катедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці відбулося урочисте введення в уряд новопризначеного Апостольського Адміністратора. Від імені Архиєпископа Буенос Айресу акт уведення виконав Преосвященний Владика Луіс Альберто Фернандес, вікарій Флорес та Єпископ-помічник Архиєпископства Буенос Айресу. Декрет Святішого Отця Венедикта XVI проголосив секретар апостольської нунціатури в Аргентині монсеньор Річард Марфі.

На урочистість прибули Владика Володимир (Ковбич), Єпарх української єпархії святого Івана Хрестителя в Бразилії, Владика Абдо Арбач, Екзарх для греко-мелхітів католиків в Аргентині та голова комісії Східних Церков Єпископської Конференції Аргентини, високопреподобний отець Андрій Коропецький ЧСВВ, протоігумен аргентинської провінції отців Василиян, більшість українського духовенства з цілої Аргентини. Чисельно прибули на торжество представники українського чернецтва в Аргентині: сестри Василіянки та сестри Служебниці Пречистої Діви Марії.

У Літургії взяло участь велике число українських вірних, зокрема молоді, які теж з’їхалися з різних провінцій – Місіонес, Мендоси, Чако, Баійя-Бланка та провінції Буенос Айресу. Прибув на урочистість надзвичайний і повноважений посол України в республіці Аргентина пан Олександр Тараненко, голова Центральної Репрезентації українців в Аргентині п. д-р Євген Юзва, голова українського товариства «Просвіта» пан Роман Назарик, представники українського Пласту та СУМу.

У промові Владика Святослав (Шевчук) зазначив, що святкуючи в цю неділю пам’ять всіх святих Христової Церкви, ми переживаємо в особливий спосіб її вчення про сопричастя святих. «Немає святості без Бога, так само як немає святості без Його Церкви. Святим можна стати лише у Церкві як спільноті тих, хто освячується. Святості поза Церквою немає, бо джерело святості є не людина, але Пресвята Трійця: наша святість випливає з Бога Отця, відкривається нам у Христі Ісусі силою і діянням Святого Духа», – наголосив проповідник.

Звертаючись до Владики Михаїла (Микицея), від тепер вже єпископа-емерита, Владика Святослав сказав: «Дорогий владико! Ми вас сьогодні не прощаємо! Ви нам усім ще дуже потрібний як батько, як порадник і учитель, як наслідник апостолів і христовий священик. Обіцяю, що ми всі разом, як спільнота Христової Церкви будемо завжди разом з вами».

Окремо звернувся владика до своїх священиків: «Церква є спільнотою святих, і її видимим уприсутненням, її живою іконою, повинна бути священича спільнота. Для мене будувати єпархію – означає будувати спільноту святих її священиків. Ви є мої найближчі співпрацівники і тому увага до вас і опіка над вами будуть абсолютним пріоритетом мого служіння».

Завершив своє слово Владика Святослав закликом до усіх вірних єпархії: «Будьмо разом, будьмо з Богом у Його Церкві святих і тоді будемо разом зі святими у небі! Нехай Божа Мати, наша втіха і наш Покров, нам у цьому допоможе».

Інформаційна служба української

єпархії Святої Покрови в Аргентині

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.