Греко-католики запрошують на екуменічну молитву. 27.11.09

У греко-католицьких парафіях, в день пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років в Україні, будуть відслужені поминальні молитви за померлих. За словами Голови Коімісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами диякона Ігора Шабана, дуже важливо, щоб суспільство пам’ятало про тисячі українських мучеників, і цінувало ті дари які Господь дає нам сьогодні.

«Пам’ять подій рівня голодомору – це націєтворчий елемент, це підкреслення фундаментальної вартості, яка об’єднує суспільство, яка пов’язує нас з минулим, без якого не може сформуватись єдиний державний організм ані сьогодні, ані в майбутньому» – переконаний Глава УГКЦ, Блаженніший Любомир.

Суспільні дні УГКЦ розпочалися 31 жовтня і були перервані 2 листопада через небезпеку зараження грипом. «Ми перервали проведення Суспільних днів оскільки в країні були заборонені всі масові заходи. Тепер, коли час карантину закінчився, через свої заходи ми продовжимо звертати увагу українців на соціальні проблеми» – зазначив Голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами диякон Ігор Шабан.

Крім молитви за померлих від голодомору, в рамках Суспільних Днів УГКЦ відбудуться відвідини дітей сиріт та будинку пристарілих, показ документального фільму «Невигідний Шептицький». Також для соціальних лідерів УГКЦ в рамках Суспільних Днів буде організовано проведення обміну досвідом з іншими конфесіями України в рамках відвідування релігійних соціальних центрів м. Києва.

В Україні Суспільний Тиждень УГКЦ започаткував митрополит Андрей Шептицький у 1939 році. В 2008 р. Українська Греко-Католицька Церква відродила цю традицію, а Синод Єпископів УГКЦ благословив зайнятись організацією Суспільних Днів УГКЦ двом комісіям: Екуменічній та Справедливість і Мир.

Тетяна Шпайхер

suspilnyi-tyzhden.blogspot.com

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.