Глава УГКЦ звернув увагу на гідність і відповідальність лікарів. 17.10.09

«Медицина у широкому своєму застосуванні – надзвичайно важлива частина в житті людства, бо вона пов’язана із чи не найбільшим земним добром – здоров’ям людини. Працівники у тій ділянці мають особливу гідність, вони є знаряддям Божої благодаті», – написав Блаженніший Любомир у вітальному листі на адресу президентів Федерації Європейських Асоціацій лікарів-католиків (FEAMC). При цьому Глава УГКЦ підкреслив, що у справах беатифікації чи канонізації святих найбільше чуд є у сфері оздоровлення. «Нарід, одначе, забуває, як багато Божих благодатей, може в не так спектакулярній формі, сходить на нього через уми, руки та серця лікарів», – читаємо у листі.

При цьому Предстоятель УГКЦ звернув увагу на те, що велика гідність лікарів є дуже зобов’язуючою. «Ви всі знаєте, якими великими кроками медичне знання поступає вперед. Цей розвиток медицини такий швидкий, що моральне богослов’я, яке повинно вказувати богоугодне використання нових відкриттів, прямо не встигає, відповідно до Божого закону, їх оцінити. Тут першим суддею мусить бути дослідник медичної науки», – написав Блаженніший Любомир. Тоді Глава УГКЦ запевнив, що «з молитвою у серці і на устах» він просить про те, щоб праця лікарів була великим здобутком для науки та для християнського служіння людині.

Як ми повідомляли раніше, 16 – 18 жовтня 2009 року у Львові проходить чергова нарада президентів Федерації Європейських Асоціацій лікарів-католиків. Подібні наради проводяться один раз на пів року і їхнім завданням в основному є обговорення етичних проблем, з якими зустрічається сучасна медицина та шляхів їх вирішення з позицій морального вчення Католицької Церкви. Також учасники наради вирішують питання, пов’язані з організацією чергового Європейського конгресу Федерації Асоціацій лікарів-католиків та участі у подібному світовому конгресі. Наступного року конгрес Всесвітньої Федерації Асоціацій лікарів-католиків відбудеться в Люрді у Франції і питання, пов’язані з участю Європейської Федерації у ньому будуть темою обговорення на нараді.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.