ПостановиСорок шостої сесії Синоду Єпископів Києво-ГалицькогоВерховного Архиєпископства УГКЦ

Львів-Брюховичі, 13-14 вересня 2009 року Божого

  1. Затвердити зміни та доповнення до Положення про єпархіальну Катехитичну комісію.

  2. Для належного опрацювання Правильника протопресвітера УГКЦ:

А. Усім членам Митрополичого Синоду подати до кінця вересня 2009 року на адресу Секретаріату Митрополичого Синоду свої зауваження та пропозиції до проекту Правильника протопресвітера.

Б. Канонічному відділові Патріаршої курії УГКЦ доопрацювати його текст з внесеними пропозиціями і подати на розгляд наступній сесії Митрополичого Синоду.

  1. Прийняти за основу Проект програми протидії абортам в Україні та створити для її реалізації Координаційну раду.

  2. Доручити Владиці Ярославові (Прирізу) доопрацювати документ „Пастирські та літургійні вказівки до Чину похорону” з додатком, урахувавши пропозиції, висловлені досвідченими душпастирями і представити його на розгляд наступній сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

  3. Доручити Патріаршому економатові УГКЦ доопрацювати проект Положення Фонду „Андріїв гріш” із внесеними поправками та доповненнями, висловленими на Митрополичому Синоді, і подати його на розгляд наступній сесії Митрополичого Синоду для затвердження і подальшого подання на розгляд Патріаршому Синодові УГКЦ 2009 року.

  4. Благословити програму дальшої діяльності Комісії у справах сім’ї Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у визначених напрямках.

  5. Доручити Комісії кадрового забезпечення Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви до кінця 2009 року Божого опрацювати проект Положення про свою діяльність та подати його на розгляд Синодові Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

  6. У кожній єпархії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви створити посаду референта з кадрових питань.

  7. Доручити Преосвященному Владиці Степанові (Менькові) і Преосвященному Владиці Йосафатові (Говері) вивчити з ректорами семінарій УГКЦ в Україні актуальність пізніх покликань та означити можливі шляхи вирішення цього питання й подати їх на наступну сесію Митрополичого Синоду.

  8. Призначити Преосвященного Владику Тараса (Сеньківа) Єпископом-опікуном для монашества Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

  9. Для кращого інформування наших вірних про ситуацію з „угрупуванням Догнала” видати відповідну інформативну брошуру.

  10. Провести Сорок сьому сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви у жовтні 2009 року Божого.

Ці постанови набирають чинності 22 вересня 2009 року Божого

Голова Синоду Єпископів

Києво-Галицького Верховного Архиєпископства

Української Греко-Католицької Церкви

  • Любомир
Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.