Для Пармської єпархії УГКЦ у США призначено нового єпископа

29 липня 2009 року Апостольська столиця повідомила про те, що Святіший Отець Венедикт ХVІ, Папа Римський, прийняв зречення Владики Роберта Михаїла (Москаля), Правлячого єпископа єпархії Святого Йосафата для українців католиків у м. Пармі (штат Огайо, США), і призначив Владику Івана (Буру), Єпископа-помічника Філадельфійської митрополії, Апостольським адміністратором вищезгаданого вакантного престолу.

Єпископська хіротонія Владики Роберта (Москаля) відбулася 13 жовтня 1981 року в Катедральному соборі Непорочного Зачаття у Філадельфії. Він був Правлячим єпископом Пармської єпархії понад двадцять п’ять років, від 29 лютого 1984 року, коли відбулася його інтронізація. Він був першим єпископом цієї єпархії, адже її було створено з благословення Святішого Отця Івана Павла ІІ 3 грудня 1983 року.

Архиєрейська хіротонія Владики Івана (Бури) відбулася 21 лютого 2006 року у тому ж Катедральному соборі Непорочного Зачаття у Філадельфії. Головним святителем був Блаженніший Любомир, а співсвятителями – Високопреосвященний Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, та Преосвященний Владика Михаїл (Кучм’як), Єпископ-емерит.

Біографії Владик Роберта (Москаля) і Івана (Бури) можна прочитати на офіційній веб-сторінці УГКЦ за цим посиланням: www.ugcc.org.ua/38.0.html.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.