Комісія з питань захисту суспільної моралі повинна бути чуйною матір’ю, яка звертає увагу своїм дітям «ввічливо, але рішуче» . 4.07.2009

«Не знаю, скільки влади є у цієї комісії (Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі – авт.), але як державна інституція вона зобов’язана звертати увагу на те, що з моральної точки зору може бути шкідливим для держави, для суспільства.

Це повинна бути не поліцейська інституція, а структура, яка п’ятнує все морально нездорове, звертаючи на нього увагу і суспільства, і влади. Маленький приклад: якщо там, де багато дітей, устами спортивних зірок пропагують алкоголь, то не варто дивуватися, що діти будуть пити», – сказав Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, в інтерв’ю газеті «Левый берег», відповідаючи на запитання про його оцінку діяльності комісії.

Предстоятель УГКЦ сказав, що Комісія з питань захисту суспільної моралі повинна бути чуйною матір’ю, яка звертає увагу своїм дітям на різні небезпеки «ввічливо, але рішуче», – зазначив Блаженніший Любомир.

«Візьмімо, для прикладу, всі ці ігрища. Жах, скільки часу, грошей люди витрачають на ігрові автомати, казино, комп’ютери – і їх заохочують до такого способу життя. Це поле для діяльності комісії – авторитетної, спокійної, не емоційної організації, яка зобов’язана сказати: «Це небезпечно! Будьте обережні!» Її діяльність так само важлива, як і робота Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової. Головне, щоб ці інституції були дієвими, не потрапляли в крайнощі, не втрачали почуття міри, інакше вони стають смішними», – пояснив Глава УГКЦ.

Пригадуємо, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, членом якої є УГКЦ, та Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі 16 грудня 2008 року підписали спільне звернення до державних та громадських організацій, ЗМІ та всіх громадян України, у якому висловили своє занепокоєння станом суспільної моралі. «Така складна ситуація змушує нас усіх разом: Церкви і релігійні організації, державні установи та інші інститути громадянського суспільства, які відчувають відповідальність за моральний стан народу – шукати неординарних рішень для її покращення», – сказано у документі. При цьому підписанти зазначають, що «в державі, світська і духовна влада якої однаково дбають про високий рівень моральності, йде неухильне зростання життєвого добробуту, військової міці та міжнародного авторитету. Але як тільки беруть гору розбещеність, неповага та ігнорування етичних норм – у суспільстві настає неминучий крах».

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.