Великопісні реколекції для мирян у Зарваниці . 25.03.09

21 березня, у Марійському Духовному Центрі Зарваниця (Тернопільщина) відбулися великопосні реколекції для мирян на тему «Спокуси Ісуса Христа». До участі було запрошено лідерів мирянських організацій і спільнот Тернопільсько-Зборівської єпархії: «Пласту», «Віра і світло», «Агапе», ТМТ «Богослов», ТУСК «Обнови», рухів «Подружні зустрічі», «За життя» та «Милосердя Зарваницької Матері Божої», спільнота католицької інтелігенції «Софія», колегіуму для дівчат «Знамення» та Християнського колегіуму імені патріарха Йосифа Сліпого.

Реколекції очолив синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської єпархії отець Андрій Романків. Беручи за основу уривок з Євангелія від Матея 4, 1-11, отець-реколектант представив розважання над духовною перемогою Ісуса Христа у пустині та поставив її за взірець до наслідування у духовному житті кожного християнина. Проповідник окремо наголосив на важливості свідчення євангельських чеснот в особистому житті, що стає запорукою плідності євангельської проповіді усієї Христової Церкви.

Такі духовні заходи є відповіддю на постанови Собору Тернопільсько-Зборівської єпархії на тему євангелізації, котрий запропонував «у часі Великого Посту провести реколекції на тему євангелізації для духовенства, мирян, а також у навчальних закладах».

До голошення великопосних наук євангелізаційного змісту на парафіях Тернопільсько-Зборівської єпархії залучено священиків-викладачів Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого.

16-18 березня, у Марійському духовному центрі Зарваниця для священиків єпархії ігумен монастиря францішканців о. Августин Городечний провів реколекції.

www.tze.org.ua/index.php

Олег Харишин, прес-секретар

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.