Тисячі вірних УГКЦ у Львові взяли участь у Хресній дорозі. 24.03.09

У Хрестопоклінну неділю, коли Церква віддає особливу честь животворящому хресту, у Львові відбулась хресна хода, яку очолив Владика Гліб Лончина, Єпископ Курії Верховного Архиєпископа Києво-Галицького.

Розпочався хресний хід о 16.00 від церкви Архистратига Михаїла (отців-студитів). В молитовному заході взяли участь духовенство, монашество, семінаристи Львівської духовної семінарії, представники влади та чисельно присутні миряни Львівської архиєпархії. Під час Хресної дороги декілька тисячна громада Львова і околиць розважали над дорогою терпіння та любові, яку пройшов заради спасіння людства Господь. Як зауважив у подячному слові о. Микола Фредина, сотрудник храму Ольги і Єлизавети, який провадив молитовні розважання, цьогорічна Хресна дорога, мабуть була найчисельнішою і в цьому велика заслуга належить саме священнослужителям.

На завершення Хресної дороги Владика Гліб звернувся до учасників моління з проповіддю, у якій спонукав усіх до глибоких роздумів над Христовими страстями, які Він перетерпів за кожного із нас. “Закінчуючи цей хресний хід, повертаймося до наших домів зміненими, свідомими своєї великої гідності, високої ціни, яку Христос за нас заплатив і великої цінності кожної людини на світі: наших сестер і наших братів”, – сказав Владика Гліб.

Диякон Павло Дроздяк,

прес-секретар Львівської архиєпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.