“Перспективи капеланського служіння” . 24.03.09

“Перспективи капеланського служіння” – під такою темою пройшло засідання капеланів Івано-Франківської єпархії УГКЦ. Захід відбувся 23 березня 2009 року в конференц-залі Івано-Франківської духовної семінарії.

Очолив засідання Владика Володимир (Війтишин), Єпарх Івано-Франківський, в присутності о. Василя Рака, вікарія капеланського служіння, представників курії Івано-Франківської єпархії, ректорату семінарії, священиків-капеланів, семінаристів, представниками братства ІФДС священномученика Йосафата.

З вступним словом, після молитви, виступив Владика Володимир, охарактеризувавши капеланське служіння, його завдання та мету.

В свою чергу о. Василь Рак доповів про стан капеланства в єпархії та його перспективи розвитку. Він зокрема сказав: «Священики-капелани опікуються і духовно провадять вірних в військових частинах, в навчальних закладах, лікарнях, сиротинцях, місцях позбавлення волі. Багато відкрилося нових молитовних каплиць в місцях капеланського служіння, але в даний час планує ретельно переглянути і вдосконалити програму капеланства в єпархії…».

Крім того, були заслухані доповіді: о. міт. д-р Олег Каськіва, ректора ІФДС – про стан і перспективи капеланського служіння семінаристів ІФДС та представників Молодіжної комісії, о. Зеновія Слоїка – про капеланське служіння в системі освіти.

На завершення відбулося представлення і обговорення проекту структури капеланського служіння в Івано-Франківській єпархії УГКЦ.

о. Юрій Трухан – секретар

Єпископа Івано-Франківського УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.