Влітку у Вселенській Церкві розпочнеться Священичий Рік. 20.03.2009

Після Року святого Павла Вселенська Церква відзначатиме Священичий Рік. Про це Папа Венедикт XVI повідомив під час аудієнції для членів Пленарної Сесії Конгрегації в справах духовенства. Як повідомляє Комюніке Ватиканського Прес-центру, відзначення Священичого Року розпочнеться 19 червня 2009 року, з нагоди 150-ї річниці смерті святого Жана Марії Віянея, відомого як Святий Парох з Арсу.

Священичий Рік триватиме до 19 червня 2010 року, а його темою буде: «Вірність Христа, вірність священика». Святіший Отець відкриє його, очоливши Вечірню з нагоди празника Найсвятішого Христового Серця, в який у Римо-Католицькій Церкві припадає день молитви за освячення священиків. Закриття відбудеться під час проведення наступного року у Римі Всесвітньої зустрічі священиків. Під час цього ювілейного року Венедикт XVI проголосить святого Жана Марію Віянея Небесним покровителем усіх священиків світу. Також буде опубліковано «Вказівник для сповідників та духовних провідників», в якому будуть зібрані тексти Папи про важливі питання життя та служіння священиків у сучасній епосі.

Пригадуємо, що згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, в цій Церкві 2009 рік проголошений Роком священичого покликання.

Радіо “Ватикан”

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.