Семінар з біоетики для лікарів Київської архиєпархії. 17.03.09

15 березня 2009 року в Києві, у приміщенні монастиря отців василіян, що на Львівський площі, відбувся одноденний науково-практичний семінар з біоетики для лікарів та медичних працівників Київської архиєпархії. Проводив семінар о. д-р. Ігор Бойко. Організаторами виступили Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Київської архиєпархії та лікарське товариство «Преподобного Агапіта Києво-Печерського», яке було засновано рік тому, з ініціативи самих лікарів та медичних працівників, – повідомив о. Віталій Воєца.

У програмі викладів обговорили такі питання як: виникнення та розвиток біоетики; початок життя людини; хто є ембріон; питання пренатального обстеження; аборт і все що пов’язане з цією проблематикою; репродуктивні технології; питання про трансплантацію органів; явище евтаназії; проблема самогубства. На ці нелегкі питання пролунала відповідь Церкви.

Крім того, о. Ігор представив книгу з біоетики за редакцією Еліо Сгречі, що є найновішим та повним виданням на теперішній час, а також було презентовано та роздано видання з біоетики, автором котрого є сам о. д-р. Ігор Бойко.

Ця тематика викликала безліч запитань зі сторони присутніх, відбулась жвава дискусія, обговорення та о. Ігор давав вичерпні відповіді не лише під час обговорення, а ще й далеко після них, оскільки присутні, а їх було понад 30 осіб, проявили не аби яку зацікавленість даною проблематикою. На загал усім дуже сподобалось, та як пролунало твердження, що усі почерпнули з цих викладів безліч корисної, потрібної та так необхідної інформації для подальшої плідної праці з хворими.

Подячне слово від лікарів мала п. Леся Брацюнь.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.