Викорінити гріх у наших душах. Відбулася реколекційна зустріч спільноти “Матері у молитві” . 09.03.2009

Це одна із тез, у лейтмотиві якої відбулася реколекційна зустріч спільноти слугинь Львівської архиєпархії руху «Матері у молитві», ознаменована початком Великого посту. Реколектантом зустрічі став духовний опікун руху прот. Михайло Димид. Вцілому, тематичних блоків було кілька. Реколекції розпочалися із перегляду відеоінсталяції танцю, виконаного матерями із Великобританії, сюжет якого звівся до проблеми викривлення поняття духовної свободи. Відштовхнувшись від такої преамбули, отець Михайло продовжив духовні розважання в аспекті персонально-гріховної участі кожного у Христових страстях, резюмувавши тезою – «Христа розп’ято на хресті за мої гріхи», важливо у даному випадку є наголосити на слові «мої», оскільки узагальнень тут не можна допускати, так як прийняття Бога, за словами реколектанта, явище суто особистісне. Серед інших блоків зустрічі були теми: покаяння, готовності до повного очищення, знищення гріха. Також усім присутнім о. Михайло нагадав, що цього тижня припадає неділя Православ’я і пояснив у чому є її зміст.

Крім того, для численних матерів, що зібралися під дахом конференцзалу храму Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, було презентовано березневий номер часопису «Дорогою молитви», у змісті якого поміщено спеціальну вкладку, присвячену рухові «Матері у молитві». За словами головного редактора журналу Василя Стадника, редакція дуже цінує можливість співпраці із спільнотами матерів, бо це дуже зручний спосіб для всебічного розповсюдження видання. З боку ж матерів також лунали схвальні відгуки та подяки на адресу редакції, згідно із словами яких – журнал є нетільки оригінальним та потрібним, а більше того джерелом доступного та правильного тлумачення духовних постулатів.

Треба зазначити, що такі зустрічі уже є традиційними. Після реколекціної частини, матері вдалися до обговорення питань внутрішньо-організаційного життя. На саме ж закінчення координатор руху п. Віра Чмелик запросила усіх до перегляду короткометражного документального фільму, знятого під час візиту в Україну Вероніки Вільямс у травні 2008 року.

Іван Бондар, секретар руху “Матері у молитві”

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.