“Страсні моління” у Києві. 02.03.09

Під час Великого посту у м. Києві щонеділі на різних парафіях відбуватимуться молитовні зустрічі під загальною назвою «Страсні моління». Мета таких молінь – в особливий спосіб пережити Великий піст, заангажовуючи себе до активного християнського служіння через діла милосердя, та до пригадування, поряд зі страстями Господа, Хресної дороги свого народу та Церкви.

Розклад «Страсних молінь»:

Перша неділя. Посвячення ікон на парафіях. Тема розважань «Людина – сотворена на образ Божий. Покликання людини – уподібнення до Бога у Христі Ісусі через співпрацю з благодаттю Святого Духа, отриманою у Хрещенні”.

Друга неділя. Дорога християнського благочестя: піст-молитва-милостиня. Заплановані заходи: Панахида в урочищі Биківня; відвідини дому для пристарілих в м. Київ.

Третя неділя. Хресна хода на Подолі. Тема: «20-річчя виходу УГКЦ з підпілля».

Четверта неділя. Хресна дорога українського народу (Аскольдова могила і Монумент Голодомору).

П’ята неділя. Страсні моління під хрестом біля церкви св. Василя Великого (Львівська площа).

Шоста неділя. Квітна неділя. День молоді біля Патріаршого собору Воскресіння Христового. У суботу – хресний хід біля собору та нічні чування молоді. У неділю – урочиста Літургія.

Для парафій поза Києвом пропонується в Хрестопоклонну неділю провести страсну процесію «Сім слів Ісуса Христа на хресті».

Прес-служба Київської архиєпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.