Засідання осередку Українського богословського наукового товариства у Коломиї.27.02.09

26 лютого у конференційному залі управління Коломийсько-Чернівецької єпархії було проведено пленарне засідання єпархіального осередку Українського богословського наукового товариства (УБНТ), в якому взяли участь близько 30 богословів єпархії. Засідання розпочав Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколай (Сімкайло) із молитви та благословення присутніх.

Сестра д-р Йосафата (Дробик) представила учасникам засідання доповідь на тему: “Евтаназія (влучне визначення цього терміну запропонував Папа Іван Павло ІІ: Евтаназія – це дія або бездіяльність, що за своєю природою чи наміром виконавця спричиняє смерть з метою уникнути будь-якого страждання)”.

У ході наукової праці учасники богословського товариства вивчали проект статуту УБНТ, проект книги про паломницькі центри УГКЦ та проект книги, присвяченої 20 річниці виходу УГКЦ з підпілля.

Товариство дослухалось до порад владики, щоб активізувати наукову богословську працю на теренах єпархії. “Сьогодні вчені богослови можуть стати світлом в першу чергу для душпастирів та науковців мирян”, – зазначив єпископ.

о. Володимир Боровий,

голова осередку УБНТ Коломийсько-Чернівецької єпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.