Оприлюднена програма Собору Стрийської єпархії на тему євангелізації. 5.02.2009

Протягом трьох днів Собору 24-26 лютого 2009 року буде представлено та обговорено проблематику, яку висвітлять дев’ять доповідей. Кожен день розпочинатиметься о дев’ятій годині ранку і триватиме до двадцятої години та буде присвячений окремій тематиці. В підсумку учасники Собору представлять проектні пропозиції короткотривалого та довготривалого планів євангелізації. Собор проходитиме в санаторії «Київ» м. Моршин (с. Баня Лисовицька).

Офіційне відкриття Собору «Свідоцтво новомучеників – жива проповідь Євангелія» відбудеться 24 лютого 2009 року. Після реєстрації, молитви та запалення свічки вступне слово і першу доповідь виголосить Владика Тарас (Сеньків), Єпископ-помічник Стрийської єпархії, який очолює робочу Комісію з підготовки Собору. Тема доповіді Генерального вікарія Стрийської єпархії стосуватиметься ідентичності Української Греко-Католицької Церкви.

Релігійно-культурний аналіз сучасного суспільства та його новітні виклики в однойменній доповіді представить Владика-номінат Святослав (Шевчук), Ректор Львівської Духовної семінарії УГКЦ. В програмі дня також заплановано доповідь «Ідеал священства УГКЦ» (о. Володимир Ждан) та «Священство і служіння» (доповідає Віра Ценглевич). Перший день Собору завершиться молитовним читання Святого Письма.

Другого дня Собору буде виголошено п’ять доповідей. Тематика доповідей стосуватиметься онтологічної святості у слов’янській духовності (о. Роман Тереховський), життя та діяльності священномученика Йосафата Коциловського (о. Мартин Хабурський), відповідальності адміністрування священномученика Петра Вергуна (о. Тарас Пошивак), жертовності та самопосвяти священномученика Омеляна Ковча, пароха Майданек (о. Степан Батрух) та ролі Божого провидіння в євангелізації на прикладі життя мучениці Тарсикії Мацьків (с. Міріям Голуб).

Наприкінці другого дня Собору відбудеться презентація документального фільму «Парох Майданека» про життя і служіння о. Омеляна Ковча. Останній день Собору відведено на представлення та обговорення проекту пропозицій короткотривалого та довготривалого планів євангелізації. Після святкового концерту відбудеться передача вогню до парафій Стрийської єпархії. Завершиться Собор подячним Молебнем до новомучеників УГКЦ.

о. Павло Худ

керівник прес-служби Стрийської єпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.