На Тернопільщині пройшов молодіжний вишкіл “Лицарство архистратига” . 9.12.2008

Міжосередковий вишкільний семінар Спілки української молоді в Україні “Лицарство архистратига” відбувся 5-7 грудня у с. Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області, у приміщенні музею-садиби Патріарха Йосифа (Сліпого). До заходу долучилося 25 юнаків та дівчат – представників осередків СУМу з Тернополя, Івано-Франківська, Долини, Острога, Львова та Києва.

У перший день вишколу СУМ’івці взяли участь в урочистій академії з нагоди 20-річчя виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля, яку провели в приміщенні Тернопільського обласного академічного драматичного театру члени товариства українських студентів-католиків “Обнова”.

Особливо вразили молодь живі свідчення про переслідування Церкви, якими з присутніми поділилися Єпарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Владика Василій (Семенюк), монахиня монастиря Покрови Пресвятої Богородиці у с. Вишнівчик сестра Йосифа (ЧСВВ), митрофорний протоієрей Микола Шаварин.

Оскільки тематика цьогорічного семінару була присвячена 1020-річчю Хрещення України, то більшість занять стосувалися історії Церкви, міжконфесійних відносин, особистої постави практикуючого християнина, особливостей східного обряду. На ці та інші питання молоді докладно відповів о. д-р Віталій Козак.

Окрім теоретичних викладів, члени СУМ в Україні мали нагоду ознайомитися із життям чернечої спільноти місійної станиці сестер-василіанок, які обслуговують музей, відбути з ними богослужіння.

У неділю учасники семінару побували у Зарваниці, де взяли участь в Літургії, вклонилися чудотворній іконі Зарваницької Божої Матері, відвідали Свято-Троїцький монастир Уставу св. Тедора Студита, дізналися про цікаві сторінки історії Марійського центру.

Подібний захід, який має чітку реколекційну спрямованість та тематику, чи не вперше проводився СУМ в Україні, то ж його організатори вважають, що закладено добрий початок для подальших молодіжних духовних вишколів.

Інформаційна референтура СУМ в Україні

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.